| Logo
Kino-anmeldelse av Deadpool and Wolverine (Deadpool 3) - Film (2024)
( + )
Film: Deadpool & Wolverine (2024)
Kategori: Action, Komedie, Superhelt
Land: USA
Regi: Shawn Levy
Spilletid: 127 min
Datoer:
| 2024-07-24 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 3.7 av 6

Serie: Deadpool
| Deadpool and Wolverine (Deadpool 3) (2024) | Deadpool 2 (2018) | Once Upon a Deadpool (2018) | Deadpool (2016)

Serie: Wolverine
| Deadpool and Wolverine (Deadpool 3) (2024) | Logan: The Wolverine (2017) | The Wolverine (2013) | X-Men Origins: Wolverine (2009)

Andre kritikkratinger fra media:
Deadpool and Wolverine (Deadpool 3)
  Kinomagasinet ( KinoMagasinet )
  Vielskerserier.dk
  Kulturbloggen.com
  Filmtopp.se
  Connery.dk
  Gamereactor.no
  Gamereactor.dk
  USA Today
  Soundvenue.com
  Ekko ( Filmmagasinet Ekko )
  Nettavisen
  Aftenposten
  Kulturbunkeren.dk
  Arkaden.dk
  FilmMagasinet
  EmpireOnline.com ( Empire Magazine )
  Standard.co.uk
  Screenrant.com
  Collider.com
  Total Film
  Sydsvenskan
  Moviezine.se
  Filmbladet.se
  Fotogramas
  Joblo.com
  Commonsensemedia.org
  Heyuguys.com
  slantmagazine.com
  Austin Chronicle
  Espinof.com
  IGN.com
  Cinemablend.com
  Filmstarts.de
  Moviebreak.de
  Film-rezensionen.de
  Caseymoviemania.com
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Cinemaonline.dk
  Cinema ( Cine.no )
  Berlingske Tidene ( Berlingske.dk )
  Treffpunkt-kritik.de
  Boston Globe
  RogerEbert.com
  Filmfrosk (Youtube)
  BBC
  Jimschembri.com
  Gonewiththetwins.com
  The Guardian
  Timeout.com
  dn.se ( Dagens Nyheter )
  Bio.nu
  Otroscines.com
  Thegate.ca
  Nme.com
  Cinemagazine.nl
  blu-ray.com
  Cinefantastique
  Shouldiseeit.net
  Västerbottens-Kuriren
  Daily Mail (UK)
  Ft.com
  Jackiekcooper.com
  Indiewire.com
+   Filmkikk.no
  Moovy.dk
  VG ( Verdens Gang )
  Adressa ( Adressavisen )
  Tribune News Service
  Newsday
  Slashfilm.com
  Politiken ( Politiken (Danmark) )
  Gamereactor.se
  Mark Reviews Movies
  MovieFreak.com
  The Hollywood Reporter
  Filmkritik.net
  Michaelmedved.com
  TheWrap
  Film-authority.com
  Stephensilver.substack.com
  Butwhytho.net
  Toisto.net
  Aftonbladet
  Göteborgs-Posten
  P1 Kulturnytt (Sverige)
  Cineramafilm.com
  The Age (Australia)
  Littlewhitelies.co.uk
  Observer.com
  Globe and Mail
  Framtida.no
  Svenska Dagbladet ( Svd.se )
  Jmuvies.blogspot.com
  Chicago Tribune
  Telegraph.co.uk
  Irishtimes.com
  Kulturnyheterna
Andre filmdatabaser
  8 IMDB ( Internet Movie Database )
  7.9 Rotten Tomatoes
  7.8 Themoviedb.org
  7.2 Letterboxd.com
  7.2 Filmaffinity.com
  5.6 Metacritic.com
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Tore
+   Øyvind
  Thomas
+   Marius
+   Pål
  Oliver
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |



Anmeldelsen:

Forsøk på popcornbadet actionkomedie med Deadpool aka Marvel-Jesus

Publisert: [ 24. Juli 2024 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Hovedplottet er at Deadpools univers holder på å forsvinne med alle han er glad i. Det kommer dog ikke kommer noen forklaring på hvorfor, annet enn at det skytes inn at det er fordi Wolverine døde og det var hans lim som gjorde at alt falt sammen. Derfor tenker Deadpool at det er en lur ide å dra til noen parallelle universer for å finne en Wolverine han kan ‘bounde’ med og sammen skal de prøve å redde Deadpools vennegjeng med mer. Det er ikke så lett som de hadde sett for seg da Professor Xs søster med eksepsjonelle krefter gjør alt hun kan for å gjøre livet surt for Deadpool og Wolverine. Men før de jobber sammen, så har de en del rivaleri som det ofte skal være i en buddyfilm som dette…

Anmeldelse:

Ryan Reynolds ble et ikon etter første Deadpool-film, og etter det har mange villet utnytte hans stjernepotenisale. Denne gangen er det Disney og Marvel som trykker stjernen til sitt bryst sammen med Wolverine som også gjør sin første Marvelfilm han også. Filmen har fått påskriften: Filmen som skulle redde Marveltrenden og få troen på Marvel igjen, men er dette den gullkalven de håpet på?

For meg ble dette veldig krampaktig. Jeg føler ikke Deadpool kommer skikkelig til sin rett i filmen. Det er for mye hummer og kanari og Ryan Reynolds får ikke nok å spille på for å skape skikkelig humorgull, selv om han har den rette timingen på replikkene, så faller bare mye til død jord enn det vanligvis gjør i Deadpool-filmene. Kostymet hans er kult nok, men jeg kjente at jeg begynte å gå litt lei nå. Det hjelper heller ikke på at joken der Deadpool omtaler seg selv som Marvel-Jesus blir repetert noen ganger.

Jeg er litt X-Man-fan fra ungdommen av og digget filmene som kom da. Jeg hadde gledet meg litt til Wolverine i gul drakt fra tegneseriene, men følte at Hugh Jackman manglet litt energi i forhold til sine glansdager, selv om han klarer seg greit i filmen. Han var dog ikke like lite uttrykksfull som Eddie Murphy i Beverly Hills Cop 4 på Netflix, men han gjør dessverre sin dårligste rolle som Wolverine, selv om han kanskje også får litt mer goodwill siden dette er hans siste film. Noe de også bruker litt tid på i rulleteksten med noen skikkelig rørende tributescener fra alle de eldre X-Men-filmene, med ekstrascener fra settet også. Dette følte jeg kanskje var en noe av det aller kuleste i filmen for meg. Wolverine følte jeg ikke hadde alt for mye å komme med i filmen og det hadde ikke Deadpool heller. De føltes litt fattige sammen og slåss bare for tomt ut i luften som om det ikke betyr noe for noen av dem. Jeg følte med andre ord at de slåsskampene bare var kjedsommelig lite variert og svært lite fengende korrografert.

Manusskribentene har ikke vært veldig oppfinnsomme med denne filmen. Jeg føler de går litt på idetomgang der deres pureste ide er å ha Wolwerine og Deadpool i samme film. Jeg tror de ble så varm i buksene av denne ideen at de glemte å ha noen andre gode ideer i filmen. De kaster seg på multiverstrenden til Marvel. Akkurat det er en svært dårlig ide i ‘Deadpool & Wolwerine’. Det er så utrolig teit og lite fengende gjennomført. Musikkbruken er ganske artig i seg selv og Madonna med Like a Prayer er filmens store låt. Den brukes til det fulle og du får også en del andre låter fra gromme tider som gjør filmen enda morsommere og skaper både underholdningsfaktor og show.

Plottet er også svært tynt og er ikke en popcornfilm verdig, men så har jo heller ikke historien i de andre Deadpool-filmene vært noe særlig revolusjonerende å skrive hjem om de heller. Jeg så faktisk et resyme av hva som skjedde i de to første filmene og det var nesten latterlig trist å oppleve at det var så lite som skjedde. Men det er jo selvsagt kombinasjonen med mørk deilig action og grove humorpoenger som har vært Deadpools vinnerformel i alle de foregående filmene.

Føler humoren i Deadpool 3 er mye mindre gøyal enn jeg hadde håpet på. Jeg opplevde ikke de store latterkikkene, selv ikke når jeg hørte etter i hele salen. Det var dog noen som lo litt av de repetitive vitsene som går hefitg ned i underbuksen, men det var ikke noe nytt og vitsene var ikke så drøy med bare fuck og dick om hverandre. Så da spør du deg kanskje hvorfor du skal se denne filmen? Jo, den har dugenes action og er en grei film å se. Følte den var langt mindre vellykket enn jeg hadde sett for meg på forhånd og jeg hadde lave forventninger. Det er ingen scener som stikker seg ut i filmen og du fikk ikke den skikkelige Deadpooleffekten der du føler filmen gjør noe skikkelig underholdningskult.

Rollegalleriet var ikke noe som stakk seg ut. Det hederlige unntaket for min del var at Wesley Snipes repriset sin rolle som Blade i filmen. Han ga meg litt nostalgitripp tilbake til 1998 da Blade var på en måte den tidens svar på Deadpool, med mørkhet, kulhet og noen små morsomheter i kommentarene. Dessverre synes jeg han får en alt for grunn og lite synlig rolle i filmen. De andre bikarakterene kommer heller ikke til sin rett og mange er bare med her for at Disney kan 'flashe' med sin oppkjøpte katalog av rollefigurer som de eier. Det er med slikt man skjønner hvor mye makt de egentlig har for tiden. Men på den annen side synes jeg at det er rart at de ikke klarer å skape noe mer originalt med alt dette til rådighet.

Konklusjon
Deadpool er en gøy film å se. Den finner ikke opp hjulet på nytt og gir oss bare mer av det samme vi har sett i de andre Deadpool-filmene. Likevel er dette et godt hakk ned i Deadpool-kvalitet. Actionmessig var dette oppskriftsmessig og ikke så mye mer enn det. Du får en del av det du er ute etter, men ingen scener som skiller seg skikkelig positivt ut. Noen av effektene var dog kule som antagonistens evne til å ta gjennom ting og kropper. Den effekten er skikkelig gjennomført laget, men det andre var ikke noe som stakk seg ut i mengden.

Vitsene føltes litt under par og jeg lo litt når jeg la godviljen til noen ganger, men det var det, men det er altså ikke en dårlig film og ikke en vellykket film. Jeg ender opp på en sterk og god treer på terningen, for en film som ikke kommer til å redde Marvels dårlige trend på noe vis, men mange nok kommer stømmende til kinoen for å se likevel, fordi Deadpool er noe de liker og gir de den typiske lette sommerfilmfølelsen. Er du fanboy, så er dette sikkert kult nok for deg, men som film var dette ikke akkurat noen fulltreffer. Den er dog krampaktig nok og presser frem noe latter på det. Men de fleste som likte de andre som lo seg skakk av de andre Deadpool-filmene får nok dosen sin her også. Så spørs det hvor godt Deadpool 3 holder seg når tiden går...

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)