| Logo
Anmeldelse av Ash vs Evil Dead - Tv-serie (2015)
Tv-serie: Ash vs Evil Dead (2015)
Aldersgrense: 15 år
Kategori: Action, Komedie, Grøsser
Land: USA
Regi:
Spilletid: 30 min
Mediarating: 5 av 6
Keyword: Slasher, Splatter

Serie: Evil Dead
| Evil Dead Rise (2023) | Ash vs Evil Dead (2015) | Evil Dead (2013) | Army of Darkness (1993) | Evil Dead 2 (1987) | Evil Dead (1982) | Within the Woods (1978)

Andre kritikkratinger fra media:
Ash vs Evil Dead
  Cinemablend.com
  Trauma-magazine.com
  Grouchoreviews.com
  IGN.com
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Filmfront
  Washington Post
  Denofgeek.com
  The New York Times
  Commonsensemedia.org
  slantmagazine.com
  Variety
  RogerEbert.com
  The Hollywood Reporter
Terningkast fra Attack of the Killer Kast
  KillerKastChris
  KillerKastJørgen
  KillerKastKurt
Andre filmdatabaser
  9.8 Rotten Tomatoes
  9.1 TV.com
  8.7 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Geir
  Anders
  Pål
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |

Podcaster episoder om film: (1)
Attack of the killer kast   [2018-09-07]
Episode 84: The Evil Dead

Andre anmeldelser på filmen: (2)



Anmeldelsen:

Ash vs Evil Dead - Sesong 1 og 2: Groovy!

Publisert: [ 24. Februar 2017 ]
Skrevet av: Geir Karlsen

Ingress:

Ash (Bruce Campbell) har brukt de siste 30 år på å distansere seg fra ansvaret for skrekken han tilfeldigvis vekket til live på en hyttetur hvor han leste fra The Necronomicon, eller The Book of The Dead. Men når en bølge av Deadites begynner å terrorisere verden, må Ash nok en gang bruke motorsaga for å rydde opp.

Anmeldelse:

Ash vs. Evil Dead er en spinoff-serie fra Evil Dead-franchisen. Personlig er jeg alltid litt avventende når man blander skrekk og komedie, men noen ganger funker det, og med Evil Dead så er det en real innertier.

Evil Dead blander absurd og kullsvart humor med skrekk og litervis med "blood and guts". Legg til verdens kanskje beste B-filmskuespiller, Bruce Campbell, og man får en skikkelig kultklassiker. Jeg tør påstå at Evil Dead-trilogien hører med i en eksklusiv gruppe filmer hvor alle oppfølgerne er like gode som den første.

På grunn av min kjærlighet for filmene må jeg innrømme at mine forventninger for denne TV-serien var skyhøye, og det er ytterst sjeldent at de blir innfridd så til gangs som med Ash vs. Evil Dead.

Man kan nærmest se og føle at Campbell stortrives med å spille Ash igjen. Skuespillet hans sitter som ei kule - hans avlevering av den knusktørre humoren og kreative måter å ta Deadites av dage på. The nicest man in Hollywood er nærmest født til å spille Ash, og en legger fort merke til at Bruce storkoser seg i rollen. Med en såpass markant hovedrolle, så er det store sko å fylle i birollene, men her har man også truffet bra. Pablo (Ray Santiago) og Kelly (Dana DeLorenzo) utfyller gjengen bra med Pablos positivitet og respekt for "jefe", samt Kellys kyniske, men samtidig humoristiske, livssyn. Sist men ikke minst, Ruby, spilt av en annen skuespiller med et velkjent navn hvis man er litt nerd - Lucy Lawless!

Med rollelisten, skapernes nærmest uuttømmelige og kreative måter å ta folk av dage på, samt den kullsvarte og knusktørre humoren, gjør at for horror- og Evil Dead-fans, så sitter serien som ei kule. Selv de corny låtene de spiller når rulleteksten kommer, har fått meg til å humre godt. Det synes at det er skaperne av Evil Dead-filmene, Ivan og Sam Raimi, som er skaperne av denne serien.

For de av oss som er fans av horror-sjangeren, Evil Dead og Bruce Campbell - så er Ash vs. Evil Dead en must see-serie. Det er sjeldent jeg kommer over en klarere sekser på terningen, enn denne serien.

Jeg gleder meg som et lite barn på julaften til sesong 3!

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)