| Logo
Om oss

Filmkikk.no er et privat initiativ fra noen anmeldere som har film som felles lidenskap. Det er ingen selskap som ligger bak og vi har derfor ingen reklame på siden vår og en flat struktur der alle betyr like mye i anmelderfellesskapet. Vi ønsker heller ikke å ha inntekter på det vi driver med. Alle skriver av fri vilje, og det er interessen som driver oss, mer enn plikten om å skrive.

Navnet Filmkikk er ment som en fornorskning av filmkick og skal henspeile det at vi kan ha lidenskap eller kikk på film. Vi vil bruke nettstedet til også å skrive "alt" om film, ikke bare rene anmeldelser, men også eventuelt korte innlegg, tanker om, kommentarer og rundt dagsaktualiteter rundt film, ja rett og slett alt hva film gir oss som et "kick" i hverdagen...

Litt historie:
Filmkikk.no er et nytt tiltak og har utspring i anmeldere fra filmfront.no. Etter at filmfront skal legge ned driften, så var det meningen å lage noe nytt. Vi har fått med oss en god del av filmfront-anmelderne og deres anmeldelser er med videre fra filmfront. Men på filmkikk vil vi ikke ha et nettsamfunn eller stor filmdatabase, utover det som følger med det vi skriver og produserer. Dette er et sted for norsk filmkritikk og andre meninger om film.

Podcaster:
Vi vil også fronte en del podcaster og flaggskipet er podcasten Attack of the Killer Kast, som vi er stolte av å kunne presentere. De er noen hurragutter som har en podcast om horror, sci-fi og trash. De har vært i gamet siden februar 2014. Det betyr at de bikker 10 år i bransjen snart. Vi fronter også Filmkikkpodden som før het filmfrontpodden (Og aller først All the Colors of Cinema). Den fokuserer på all type film og der tar vi for oss av alt som vi har noe forhold til av klassikere og mere til.

Filmkritikk:
Vi har også tatt med oss kritikkene fra Filmfront.no som vi har samlet inn siden 2009. Det betyr at du kan sjekke hvilket terningkast filmer og serier har fått i nordiske og internasjonale medier. For å finne kritikker kan du søke på siden etter eksakt tittel. Du kan både få kritikker inne på en anmeldelse og på en film som ikke er knyttet til en anmeldelse. Du kan også foreslå nye kritikker på en film.

Kontakt:
Kontakt oss gjerne via vår facebooks-side som du finner under, ellers kan du gi tilbakemelding på filmkikk-nettsiden her.

Følg oss på:
Link til vår Facebook-side
Link til vår Instagram-side
Hvem er vi:

Pål Frostad: Hobbyfilmanmelder, utvikler og podcastprogramleder
Anmeldelser: 4738, Artikler: 4, Ratinger: 6385
Om Pål: Pål er en selverklært filmnerd som elsker alt ved filmen. Skriver en del filmanmeldelser med forkjærlighet for hele filmhistorien, ikke bare det nyeste. Er også podcastprogramleder.

Tore Andre Øyås: Filmanmelder, TV-anmelder og filmsynser
Anmeldelser: 1892, Artikler: 21, Ratinger: 2038
Om Tore: Tore er sidens dedikerte kinoanmelder og han skriver kan også finne på å skrive noe annet om film på siden også. Han er utdannet i Trondheim på NTNU og har master i filmvitenskap.

Torstein Ryen-Pettersen: Film- og TV-anmelder
Anmeldelser: 319, Artikler: 0, Ratinger: 1709
Om Torstein: Filmanmelder som har vært filmelsker siden barndommen og VHSens gullalder. Er altetende, men er selvutnevnt M.Night Shyamalan-nerd og har en forkjærlighet for superhelter. Favorittfilmene består av klassikere som Jaws, Jurassic Park og Psycho og nyere klassikere som Zodiac og Prisoners, men likevel troner mindre anerkjente filmer som Hellboy og The Village høyest på tronen. Er også glad i film som ikke befinner seg innenfor USAs grenser, men synes ikke at norsk film hevder seg altfor ofte. Unntaket heter Marius Holst. Ser alt som er av filmer, og ser gjerne ti elendige filmer slik at den gode filmen blir enda bedre.

Kristine Oseth Gustavsen: Film og TV-anmelder
Anmeldelser: 250, Artikler: 0, Ratinger: 1102
Om Kristine: Kristines to hovedinteresser er film og skriving, noe som kommer til uttrykk gjennom studievalgene hennes: først gikk hun ett år på filmlinja på Skiringssal folkehøyskole, deretter gikk hun forfatterstudiet i Bø, før det ble kulturprosjektledelse ved Høgskolen i Lillehammer.

Lars-Erik Lie: Filmanmelder og TV-anmelder
Anmeldelser: 196, Artikler: 0, Ratinger: 332
Om Lars-Erik: Lars-Erik Lie startet startet for alvor å "konsumere" skrekkfilmer under videovoldsdebatten tidlig på 80-tallet. Han stiftet amatørfilmselskapet Violence Productions i 1994, og lager fremdeles undergrunnsfilm. Han trives spesielt godt med horror- og exploitationfilm og beveger seg gjerne i de mørkeste avkrokene av filmens verden.

Petromax Skavholm: Filmanmelder
Anmeldelser: 80, Artikler: 0, Ratinger: 2474
Om Petromax: For Petromax er film kunst, og ikke bare underholdning. Riktignok en svært underholdende kunstform, men kunst like fult. Han elsker filmhistorie, komplekse filmer og obskure filmer.

Kris Munthe: Film og TV-anmelder
Anmeldelser: 107, Artikler: 0, Ratinger: 241
Om Kris: Kris er dreven på å skrive og har skrevet for en mengde nettsider med både spill, film og TV-kritikk. Han skrev for Filmfront før og er med over i redaksjonen i filmkikk.

Jacob Andersen: Filmanmelder og intervjuer
Anmeldelser: 64, Artikler: 23, Ratinger: 395
Om Jacob: Jacob er en filmentusiast som har ambisjoner om å lage film også selv en dag. Han stiller opp når intervjuer skal lages og anmelder også noen kinofilmer i ny og ne.

Ole Marius Repstad: Filmanmelder
Anmeldelser: 66, Artikler: 0, Ratinger: 262
Om Ole: En relativt altetende filmelsker av en sørlending, som trives best i thriller-sjangeren og har også en stor forkjærlighet for Anime.

Geir Karlsen: Film og TV-anmelder
Anmeldelser: 68, Artikler: 0, Ratinger: 89
Om Geir: Film og TV-serier er en stor lidenskap! Er nær sagt altetende, og liker nærmest alt fra Cannibal Holocaust til Transformers. Men hjertet banker nok litt ekstra for det mørke og dystre. 'In space no one can hear you scream...'

Oliver Olsen Ødegård: Film og TV-anmelder
Anmeldelser: 35, Artikler: 0, Ratinger: 872
Om Oliver: Oliver har vært interessert i film siden barndommen, og den har ikke blitt svekket med årene. I 2021 startet han å studere lyddesign på Høyskolen Kristiania, og er snart ferdig utdannet der. Han ser gjerne på de fleste sjangere av film og TV, men er aller mest glad i skrekk, thriller og fantasy/eventyr. Nå for tiden sees det mest TV-serier, og i senere år har han fått interesse av anime som har blitt hans favorittmedium innenfor film og tv.

Kurt Morgan Skjæringrud: Podcastprogramleder og filmanmelder
Anmeldelser: 19, Artikler: 0, Ratinger: 666
Om Kurt: Kurt er det tredje tilskuddet på stammen i podcasten Attack of the Killer Kast som vi presenterer. Kurt er som poteten, han kan brukes til alt. Vi bruker han blant annet som filmanmelder. Han har en sykelig hang til alt som er fra 1980-tallet, og trives godt i selskap med sin egen heavy metal samling. Kurt har en forkjærlighet for b-filmer og klassisk splatter.

Stian Buhagen: Filmanmelder
Anmeldelser: 42, Artikler: 0, Ratinger: 39
Om Stian: Stian er en skrekkfilmentusiast, og skrev like godt sin masteroppgave om fransk og amerikansk skrekkfilm. Tok sin mastergrad i medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Ellers sluker han det meste av film og tv-serier.

Chris-Erik Kristoffersen: Podcastprogramleder og filmanmelder
Anmeldelser: 11, Artikler: 0, Ratinger: 582
Om Chris-Erik: Chris-Erik er programleder i podcasten Attack of the Killer Kast. Han skriver også en filmanmeldelse i ny og ne. Chris-Erik er et produkt av 80-tallet og brukte store deler av oppveksten på å leie skrekkfilmer fra den lokale videosjappa. Han er spesielt glad i "slashere" og har en forkjærlighet for det surrealistiske.

Marius Næss: Filmanmelder
Anmeldelser: 1, Artikler: 0, Ratinger: 790
Om Marius: Marius har mest kjærlighet for dramafilmer og spennende thrillere. Samtidig prøver han og tilegne seg kunnskap all film og ser også alt fra alle sjangere.

Thomas Larsen: Redaksjonsmedlem
Anmeldelser: 0, Artikler: 0, Ratinger: 629
Om Thomas: Thomas er en filminteressert kar som elsker Tarantino og svarte komedier. Han prøver aktivt å se filmer i ulike sjangre og la seg bli overrasket. Glad i det absurde og jakter stadig på den neste store filmopplevelsen.

Jørgen Foss-Jacobsen: Podcastprogramleder og anmelder
Anmeldelser: 4, Artikler: 0, Ratinger: 416
Om Jørgen: Jørgen er andrepilot på podcasten Attack of the Killer Kast. Han er kronisk hverdagsfilosof og ser ofte ting som andre folk ikke registrerer, ikke helt ulikt Lilli Bendriss. Jørgen er spesielt glad i absurd horror og er også podcasten «Attack of the Killer Kast»s sci-fi alibi.

Kenneth Loic Mossefinn: Podcastprogramleder
Anmeldelser: 0, Artikler: 0, Ratinger: 493
Om Kenneth: Kenneth er et levende filmleksikon, og er stolt av det! Han har vært filmnerd siden barndommen. Elsker sine kunstfilmer like mye som sine b-filmer. Er nå blitt sidekick/medskaper av filmpodcasten som begynte som All the colors of Cinema.

Anders Sørensen: Redaksjonsmedlem
Anmeldelser: 0, Artikler: 0, Ratinger: 310
Om Anders: Anders har en brei filminteresse, og liker mye forskjellig type film med størst forkjærlighet for thrillere, grøssere og komedier.

Øyvind Selfors: Film og TV
Anmeldelser: 0, Artikler: 0, Ratinger: 286
Om Øyvind: Øyvind liker å både spille data og se film. Han ser en del film på både kino og hjemmekinoen. Øyvind liker det meste av film og liker det både norsk film og ellers fra andre verdenshjørner. Sjanger er ikke så nøye, og Øyvind er svak for alt fra gøyale komedier, spenstig sci-fi og action, samt thrillere og annet som leverer.

Anmeldelser: 6, Artikler: 0, Ratinger: 46
Om André:

Borghild Frostad: Film og TV-anmelder
Anmeldelser: 1, Artikler: 0, Ratinger: 165
Om Borghild: Borghild har alltid likt godt å skrive og formulere seg. Hun er aktivt med i samfunnsdebatten med ulike innlegg i forskjellige medier. Hun har de seinere årene orientert seg også innenfor filmverden og dette har gitt et engasjement som hun ønsker å kombinere med skriveferdighetene sine. Borghild jobber til vanlig i helsesektoren og utdanner seg til helsefagarbeider.

Espen Olai Hansrud: Filmanmelder
Anmeldelser: 5, Artikler: 0, Ratinger: 26
Om Espen: Espen har sett mye film og samler på filmer på både DVD og Blu-ray, i tillegg til sjeldne utgaver på VHS og beta-formatet. Han ser de fleste kategorier innen filmverdenen, men er mest entusiastisk for horror/thriller, B-filmer og eurocrime.

Silje Rasmussen: Filmanmelder, Redaksjonsmedlem
Anmeldelser: 0, Artikler: 0, Ratinger: 5
Om Silje: Utdannet journalist, livets goder er de tre F'ene; fotball, familien og film. Ser (nesten) alt av film, men to sjangere hopper jeg bukk over; Grøssere og Sci-Fi (unntaket er Star Wars 4-6). Når hun ser en film, ser hun den alltid to ganger. Den første for å se og leve seg inn i handlingen, den andre for å se etter bloopers og eastereggs. No Movie is without sin!