| Logo
Anmeldelse av Biler 3 - Film (2017)
Film: Cars 3 (2017)
Aldersgrense: Alle
Kategori: Animasjon, Eventyr, Komedie, Familie, Sport
Land: USA
Regi: Brian Fee
Spilletid: 108 min
Datoer:
| 2017-09-01 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 4.2 av 6
Keyword: Pixar, Sport

Serie: Cars / Biler
| Biler 3 (2017) | Biler 2 (2011) | Biler (2006)

Andre kritikkratinger fra media:
Biler 3
  Willamette Week
  Barnevakten.no
  GD ( Gudbrandsdølen Dagningen )
  VG ( Verdens Gang )
  Radio Times
  MovieFreak.com
  Reelviews.net
  MovieCrypt.com
  South China Morning Post
  Starburstmagazine.com
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Filmfront
  Daily Telegraph (Australia)
  EmpireOnline.com ( Empire Magazine )
  London Evening Standard
  Sky.com
  Irishtimes.com
  Adam Filmer (Youtube)
Andre filmdatabaser
  7.2 Rotten Tomatoes - publikum
  7.1 IMDB ( Internet Movie Database )
  6.8 Rotten Tomatoes
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Torstein
  Tore
  Oliver
  Marius
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |

Andre anmeldelser på filmen: (1)
[2018-01-10] - Fort kjørt, fort glemt av Torstein



Anmeldelsen:

Senior Lynet McQueen oppdateres

Publisert: [ 31. August 2017 ]
Skrevet av: Tore Andre Øyås

Ingress:

Historien om Lynet McQueen og gjengen ruller videre når det denne gang kommer en ny generasjon biler inn i bildet. High tech racerbiler inntar nemlig Piston Cup, ledet av en sleip type som dytter legendariske Lynet ned fra racertronen. McQueen sliter dessuten med motivasjonen og det faktum at han har blitt eldre, noe litt for mange dessverre er flinke til å påpeke for ham.

Anmeldelse:

For å jobbe seg opp mot et comeback får han hjelp blant annet fra motivasjonstreneren Cruz Ramirez, ei dame som selv går med en racerdrøm i bensintanken. Den tredje filmen i Cars-franchisen er fremdeles veldig mye ’sett det før’-preget, men takket være helt konkrete oppdateringer føles den likevel både dagsaktuell og treffende for både ung og gammel.

Det er selve den sentrale generasjonstematikken som er bærebjelken i historien her. Lynet blir ertet og behandlet som gammel og utkjørt, og den nye generasjonen biler har for lengst begynt å ta over.

Denne velkjente og klassiske problemstillingen om ung versus gammel er slik enkel å relatere seg til for både barn og særlig oss voksne.

Fine innslag av nostalgiske toner, med tilbakeblikk til 60- og 70-tallets biler og race, vil dessuten trolig smelte et voksent bilhjerte, mens barna får lære seg litt historie og respekt på veien.

Moralene er slik (som vanlig fra Pixar og Disney) godt ivaretatt, uten at det føles alt for kvalmt heller. En fin bruk av norske dialekter bør vel også telle positivt og tilfører det lille ekstra for oss nordmenn. Godt varierte scener og settinger med tidvis vittig humor treffer også nokså bra, mens mer poltiske korrekte kjønnsoppdateringer blant bilene dessuten er bakt inn.

Sider som hjertevarme, nostalgisk vemod og relaterbare problemstillinger holder derfor Cars 3 flytende både i stemning, sjarm og i selve historien. Det blir riktig nok mer enn nok gnåling etter hvert om Lynets skrantende alder, og her kunne man fint kuttet ut litt her og der for å effektivisere den i lengste laget filmen.

Likevel har man heldigvis oppdatert billandskapet og snakker et teknisk modernistisk språk for dagens barn og unge som de er vandt med for lengst. Dette føles akkurat helt riktig som et grep for en tredjefilm, uten at det oppstår helt magi av den grunn. Cars 3 er derfor mer enn godkjent med sine solide og grunnleggende riktige grep i tematikk, moral og sjarm.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)