| Logo
Anmeldelse av Cheech & Chong's Next Movie - Film (1980)
Film: Cheech & Chong's Next Movie (1980)
Kategori: Komedie
Land: USA
Regi: Tommy Chong
Spilletid: 99 min
Mediarating: 3.7 av 6

Serie: Cheech & Chong
| Get Out of My Room (1985) | Korsikanske desperados (1984) | Still Smokin (1983) | Nice Dreams (1981) | Cheech & Chongs neste film (1980) | Opp i røyk (1978)

Andre kritikkratinger fra media:
Cheech & Chongs neste film
  Newsweek
  Austin Chronicle
  Globe and Mail
  Rollingstone.com
  Time Out London
  The New York Times
  Chicago Tribune
  The A.V. Club
  Filmfront
  Filmnytdvd.dk
  TVguide.com
Andre filmdatabaser
  6 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Petromax
  Kristine
  Pål
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |

Andre anmeldelser på filmen: (1)



Anmeldelsen:

Så dårlig at det nesten blir bra

Publisert: [ 20. April 2010 ]

Ingress:
Denne filmen har ikke så veldig mye annet enn sjarm.

Anmeldelse:
Stonerne Cheech og Chong er ikke de skarpeste knivene i skuffene, men de har likevel en viss porsjon sjarm. En dag bestemmer Cheech sin fetter, Red, seg for å avlegge hjembyen til gutta et besøk, og fordi Cheech venter besøk av flørten Donna, sender han Chong ut for å henge med Red. Ingen av dem hadde derimot forestilt seg hva for slags sykt eventyr Red drar Chong med ut på...

La meg få dette avklart med én eneste gang: dette er ikke god film. Det ryker b-film-aura herfra til Kina, og filmen generelt preges av så godt som elendige skuespillerprestasjoner, i beste fall sjarmerende spesialeffekter (UFO-scena mot slutten er priceless), ei handling som ikke har annet til rød tråd enn cannabis, horer og kjappe biler, og et manus der absolutt alle replikker avsluttes med "man!". Likevel, skepsis og raffinement til side; dette er faktisk ikke så verst underholdende. Dette er på ingen måte skapt av fagfolk med breid erfaring i feltet, eller noenlunde habile amatører som i det minste veit hva de driver med for den saks skyld, men det er liksom der sjarmen ligger. For akkurat som de overdrevent naive og dumme karakterene, er ikke dette skapt uten en viss sjarm. Filmen er til enhver tid klar over at den ikke er så innmari bra at det gjør noe, og spiller hele tida på nettopp det.

Du må nok være i godt humør fra før av for å se en film som denne, for hvis du er sur og irritabel idet du setter denne i spilleren, oppnår du sannsynligvis ikke annet enn hodepine. Personlig så jeg denne med gode venner og nok av brus og potetgull, og ei god stemning hjelper nok på inntrykket. Likevel kom nok det meste av latteren fra meg fordi de andre i rommet lo, og ikke fordi humoren er så veldig intelligent. Tenk Dum og dummere, bare at dette er enda litt dummere igjen. Men for all del; denne er midt i blinken på et vorspiel, eller hvis du bare har hatt en god dag og vil avslutte den med en lettvekteropptur. Bare ikke forvent direkte bra film.
Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)