| Logo
Anmeldelse av Mr. Good - Gåten Eirik Jensen - Tv-serie (2022)
Tv-serie: Mr. Good - Gåten Eirik Jensen (2022)
Aldersgrense: 13 år
Kategori: Dokumentar
Land: Norge
Regi: Ragne Riise, Trond Kvig Andreassen
Spilletid: 0 min
Datoer:
| 2022-06-03 | Streaming | Norge |
Mediarating: 3.8 av 6
Filmkanaler / Streaming:
| Netflix | Streamingtjeneste |

Andre kritikkratinger fra media:
Mr. Good - Gåten Eirik Jensen
  VG ( Verdens Gang )
  Filmfront
  NRK P3 - Filmpolitiet
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Lars-Erik
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |



Anmeldelsen:

Mr. Good - Gåten Eirik Jensen - Sesong 1

Publisert: [ 23. Juli 2023 ]
Skrevet av: Lars-Erik Lie

Ingress:

En bra dokumentar, men som av ulike årsaker ikke går i dybden på historien, da flere av "deltakerne" nekter å uttale seg (som f.eks. Cappelen, Spesialenheten osv. ). Personlig så tviler jeg ikke på at Eirik Jensen har vært en utradisjonell politimann, når han gjennom mange år har jobbet med informanter og holdt tett kontakt med folk i de kriminelle miljøene. Men skulle man få resultater, så måtte man jo gjøre det slik. Men at dette har gjort at han har kommet på kant med flere viktige personer er det nok liten tvil om. I tillegg var han nok også dårlig til å følge sine egen informantinstrukser, dårlig til å gi skriftlige rapporter osv., men det er en lang vei derfra til å plutselig være helkriminell, og hjelpe Cappelen med innførsel av tonnevis av hasj.

Anmeldelse:

Sjekker ut den nye Netflix-dokumentarserien om Eirik Jensen.

Bevisene i saken er veldig tynne og vage. Det finnes ingenting konkret som knytter Jensen til narkotikasmuglingen. Mulig han har gjort/fått noen tjenester i forbindelse med sitt kjenneskap til Cappelen, kanskje også såpass at det er over grensa for hva en politimann bør gjøre, men det synes merkelig at påtalemyndighetene stoler fullt og fast på ALT hva Cappelen sier, en mann som er kjent som en notorisk løgner som som SELVFØLGELIG vil gjøre alt han kan for å få redusert sin egen straff. Så når politiet legger opp til han i avhør at han skal snakke om hvorfor han aldri har blitt tatt (før da), så bruker ikke Cappelen mange sekundene på å dra inn Jensen i saken. Og dermed ruller ballen videre. De mange som mislikte Jensen for arbeidsmetodene hans kan nå "gosse" seg og kjøre på for å få lagt alt på Jensen, slik at han blir tatt. At Jensen sin kontakt med Cappelen har med informantvirksomhet å gjøre, er plutselig helt uvesentlig og absolutt alt som sies på f.eks. tekstmeldinger mellom Cappelen og Jensen er nå knyttet konkret til hasj-smugling.

I sedvanlig norsk kutyme så har dommerne bestemt seg på forhånd i denne saken, og til og med når Jensen frikjennes i lagmannsretten, på punktet for narkotikasmugling, så trør dommerne til, overkjører juryen fullstendig og drar i gang en ny sak, der Jensen selvfølgelig blir dømt til 21 års fengsel.

Nå har vi hatt flere slike rettsskandaler i Norge, og det er nok å nevne Liland-saken, Fritz Moen-saken, Birgitte Tengs-saken og nå også Baneheia-saken. I alle sakene har politiet kjørt på beinhardt for å få dømt den dem mente var skyldig, og bevis som taler I MOT det dem mente, ble gjemt unna, forkastet, ikke snakket om osv. Resultatet er den ene retssskandalen etter den andre. Jeg er temmelig sikker på at Jensen-saken også vil gå inn i historien (på ett eller annet tidspunkt), som nok en skandale. Det er liten tvil om at masse informasjon er holdt tilbake her, og en hel rekke med folk holder kjeft.

Så sånn sett er det bare å vente på sesong 2 av denne dokumentarserien. Jeg vil tro den dukker opp etter hvert. Kan hende noen av impliserte partene etter hvert finner ut av dem vil snakke om ting dem vet, og da får man nok belyst dette her enda mer.

Enn så lenge så får serien en score på 7/10 fra meg. Den er bra, men bare synd at flere av partene nekter å uttale seg, slik at man ikke får flere sider og varianter av saken her.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)