| Logo
Anmeldelse av The Duchess - Film (2008)
Film: The Duchess (2008)
Kategori: Drama, Historie
Land: Storbritannia, Frankrike, Italia
Regi: Saul Dibb
Spilletid: 110 min
Datoer:
| 2009-02-13 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 3.8 av 6

Andre kritikkratinger fra media:
The Duchess
  Filmz.dk
  B.T. (Danmark)
  Stavanger Aftenblad ( Aftenbladet.no )
  Adressa ( Adressavisen )
  BT ( Bergens Tidene )
  Filmdagbok.no
  Cinemablend.com
  FilmMagasinet
  Filmfront
  FVN ( Fedrelandsvennen )
  Filmbyen.no ( Filmbyen )
  Det Nye
  Berlingske Tidene ( Berlingske.dk )
  Jyllands-Posten
  VG ( Verdens Gang )
  Aftenposten
  Lyd og bilde ( Lydogbilde.no )
  Politiken ( Politiken (Danmark) )
  Ekstra Bladet (Danmark)
  Dagbladet
  Cinemazone
  Side2
  Natt&Dag
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Pål
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |



Anmeldelsen:

Kostymedrama som leverer langt på vei

Publisert: [ 16. Februar 2009 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Vi befinner oss i en tid der likestillingen ikke eksisterte, det er mannens verden. I tillegg er adelskapet fiffen i samfunnet og de får det alltid som de vil. Vakre Georgiana gifter seg med Hertugen av Devonshire og blir hertuginne. Men hennes forhold til den ti år eldre hertugen er ikke av det lykkeligste slaget. De prøver å få barn, gang etter gang siden det ikke ble en gutt. Det hele topper seg i forholdet når hertugen innleder ett forhold til Georgianas beste venninne. Dette tåler Georgiana svært dårlig og svarer med å hengi seg til ungdomskjæresten Charles Grey.

Anmeldelse:

Hertuginnen Georgiana er svært dannet sosietetskvinne som liker å menge seg med de intellektuelle og diskutere politikk. Hertugen på sin side kan ikke fordra slike intellektuelle diskusjoner. Det er et forhold mellom to personer som har litt for mange motsetninger, men de må fortsette å være gift for å ikke skade hertugens rykte. Det hele fortoner seg i perioder som om Georgiana er en fange i sitt eget hus.

Filmen bygger på de faktiske hendelsene rundt Hertuginnen Georgianas liv på 1700-tallet. Hun ble en innflytelsesrik dame i England på denne tiden. Filmen begynner litt traurig, men utvikler seg til et mer interessant drama etter hvert. Denne filmen er dog nok mest av historisk interesse for oss gutta, imens jentene har mer å meske seg med.

Kostymene er meget bra laget og filmen klarer å få et veldig bra tidsriktig inntrykk visuelt sett. Likte også godt at filmen ikke spiller på disse klisjemessige vanlige kjærlighetsforholdene. Keira Knightly klarer rollen som Georgiana meget bra. Hun gjør henne troverdig som den fornemme hertuginnen. Selv om dette er en sjanger jeg hater må jeg nok si at filmen er godt gjennomført, men den mangler det siste magiske for å løfte det enda et hakk.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)