| Logo
Anmeldelse av Lonesome Dove - Miniserie (1989)
Miniserie: Lonesome Dove (1989)
Aldersgrense: 11 år
Kategori: Drama, Western, Miniserie
Land: USA
Regi: Simon Wincer
Spilletid: 384 min
Datoer:
| 2002-04-30 | DVD/Blu-Ray | USA |
Mediarating: 5.8 av 6
Filmkanaler / Streaming:
| NRK1 | TV-Kanal |
Keyword: Indianer

Serie: Lonesome Dove
| Lonesome Dove: The Series (1994) | Lonesome Dove (1989)

Andre kritikkratinger fra media:
Lonesome Dove
  Dagbladet
  Filmfront
Andre filmdatabaser
  8.7 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Pål
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |



Anmeldelsen:

En av de beste miniseriene gjennom tidene

Publisert: [ 25. Februar 2009 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Historien begynner i det ettersøkte Jake Spoon kommer på besøk til sine kamerater Gus og Woodrow. Jake snakker så varmt om Montana at Woodrow blir inspirert til å realisere sin drøm om å starte den første store kvegfarmen i nabostaten. Hele gjengen blir litt etter litt overbevist om å bli med på den store drømmen. Og de drar fra sin plass og begynner på den store reisen nordover.

Anmeldelse:

Hovedkarakterene i serien er de to gamle tidligere Texas Rangerene Gus og Woodrow. Gus er den meget flørtete litt eldre herremannen som oser av karisma. Han er en litt skøyeraktiv karakter man lett synes er interessant og blir glad i. Woodrow er kameraten til Gus som er av den litt mer stillferdige typen som elsker å jobbe og ser helst at alle andre gjør den samme innsatsen i livet.

Det flommer over av profilerte skuespillere i denne kvalitetsproduksjonen. Gus blir mesterlig spilt av Robert Duvall som her kanskje gjør sin beste rolle noensinne. Han tilfører karakteren enormt med sjarm og personlighet. Tommy Lee Jones spiller kameraten Woodrow. Og i andre roller finner vi gode skuespillere Danny Glover, Diane Lane, Anjelica Huston, Chris Cooper og Steve Buscemi.

Serien blir av mange sett på som den beste miniserien noensinne laget. Og er noe av det ypperste som er laget innenfor sjangeren western. Det er en et episk westerneventyr vi er vitne til. Lonesome Dowe har dramatikk, action, romantikk, og indianere og cowboyer som gjør sitt til at så mange bare elsker denne serien, meg selv inkludert.

Hvis du lurer på om du har sett denne serien på TV er det godt mulig. For den har gått på NRK i 1990 om sommeren. Det er også laget mange oppfølgere til serien i tillegg ble det laget en serie som gikk på TV 2 om livet i Lonesome Dowe. Jeg så serien som tiåring første gang og ble så bergtatt at jeg lekte cowboyer resten av sommeren, det var alltid krig om hvem som skulle være Gus.

Serien er laget i 1989 og klarer seg bra selv den dag i dag. Det eneste som virker litt billig er spesialeffektene som ble laget for å simulere en sandstorm. Klippet er heldigvis bare noen sekunder langt. Dette er en topp westernserie som holder like god kvalitet som noen westernfilm. Hvis du ikke har fått med deg denne perlen er det på høy tid.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)