| Logo
Anmeldelse av Hard Rain - Film (1998)
Film: Hard Rain (1998)
Aldersgrense: 15 år
Kategori: Action, Kriminal, Thriller, Drama
Land: Storbritannia, USA, Frankrike, Japan, New Zealand, Danmark
Regi: Mikael Salomon
Spilletid: 97 min
Datoer:
| 1998-07-17 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 2.8 av 6
Keyword: Morgan Freeman

Andre kritikkratinger fra media:
Hard Rain
  Filmhjerte.blogg.no
  Se&Hør ( Se og hør )
  theactionelite.com
  Dagsavisen
  Dagbladet
  Filmfront
  Natt&Dag
  Aftenposten
  VG ( Verdens Gang )
  Cinerama.no ( Cinerama )
  Filmbyen.no ( Filmbyen )
Andre filmdatabaser
  5.9 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Pål
  Petromax
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |



Anmeldelsen:

Mye bullshit i Hard Rain

Publisert: [ 20. Oktober 2009 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

En liten utkantbebyggelse svømmes over og må evakueres. Dette ønsker Jim og gjengen hans å sko seg på. De prøver å rane en pengetransport som sitter fast i alt vannet. Men de regner ikke med kampen de får fra besetningen i pengetransporten...

Anmeldelse:

Filmen begynner med at vi får se en en svær demning som begynner å lekke. En storm truer de enorme vannmassene med å briste demningen. Dette gjør at den lokale befolkningen må komme seg avgårde. Tom og Charlie jobber som verditransportører og har hentet penger i den lokale banken. På vei ut av vannmassene klarer de å kjøre seg fast.

Pengetransporten sender ut et signal om at de trenger assistanse. Dette signalet plukker også Jim opp. Han ønsker å sikre pensjonen sin og samler sammen en gjeng som tropper opp for å rane pengetransporten. Det oppstår en skuddveksling og etter dette ber Jim om at de må overgi seg og komme med pengene. Men Tom klarer å komme seg unna og med pengene. Det blir nå en jakt på Tom og pengene fra Jim og gjengen...

Hovedrollene blir spilt av Morgan Freeman og Christian Slater, hver på sin side av loven. De gjør en hederlig innsats som merkes i filmen. Som den kvinnelige tilskuddet i filmen treffer vi Minnie Driver fra andre filmer som Den Enestående Will Hunting og Sleepers. Vi treffer også andre kjente navn som Edward Asner, Randy Quaid og Mark Rolston.

Effektene er ganske gode og selve oversvømmelsen ser passe troverdig gjennomført. Historien har en okei begynnelse, men dessverre føler man at det blir for mye konstruert spenning. En del scener er rett og slett ikke så logiske for seeren som jeg skulle ønske. Man stiller seg flere spørsmål. Hvorfor skal Jim og gjengen hans lete på måfå etter pengene som Tom har gjemt?

Men man slutter raskt å lete etter logiske brister og mindre sannsynlige scenarioer, siden denne filmen er full av dem. Det hele utvikler seg til litt av et texas i 'Hard Rain'. Skuespillet er helt greit gjennomført. Det trekker opp filmen slik at vi får et snev av troverdighet i den ellers så tynne suppen. Om man tåler litt underholdningsnonsense er ikke dette den verste filmen å begi seg ut på. Om du ikke forventer deg for mye, kan dette bli en film for kvelden om du har sett alt annet.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)