| Logo
Anmeldelse av All The President's Men - Film (1976)
Film: All The President's Men (1976)
Aldersgrense: 12 år
Kategori: Drama, Thriller
Land: USA
Regi: Alan J. Pakula
Spilletid: 138 min
Datoer:
| 1976-12-27 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 5.1 av 6

Andre kritikkratinger fra media:
All The President's Men
  Filmfront
  Lyd og bilde ( Lydogbilde.no )
  RogerEbert.com
  Aftenposten
  Arbeiderbladet
  Dagsavisen
  VG ( Verdens Gang )
  Filmdagbok.no
  Hop.no/ls/
  Dagbladet
Andre filmdatabaser
  8 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Pål
  Torstein
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |



Anmeldelsen:

Sannheten skal frem, koste hva det koste vil!

Publisert: [ 30. Oktober 2009 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Et innbrudd blir gjort i Watergatebygningen og tyvene blir tatt på fersken. To journalister settes på saken. De finner ut at noe ikke er helt som det skal være i en slik sak. Sannheten skal fram, koste hva det koste vil...

Anmeldelse:

Filmen begynner den 1. juni 1972. Vi får se Richard Nixon inntre som president for andre gang i historien. Deretter fortsetter historien med at et innbrudd i Watergate-bygningen. Politiet ser lyset i bygningen og tar fire innbruddstyver på fersken. Journalisten Bob Woodward blir sendt for å skrive om innbruddet, og de finner ut at noe virker veldig misstenkelig. Han får med seg Carl Bernstein på saken. De to journalistene er hardtarbeidene mennesker som ikke gir seg selv om de møter motstand. Dette er egenskaper som de tar god nytte av når de avslører de det som ruller opp som en av verste skandalene i USA's historie...

Skuespillet i filmen er veldig tilfredsstillende og innehar mange gode prestasjoner. Dustin Hoffman og Robert Redford er solide valg i hovedrollene og fyller hverandre godt ut i sine roller som de to jounalistene Carl Bernstein og Bob Woodward. Jason Robards spiller gnistrende i sin rolle som Ben Bradlee og mottok fortjent en Oscarstatuett for det. Jane Alexander spiller også godt og ble nominert til Oscar for sin rolle. Vi finner også andre kjente skuespillere i andre roller som Stephen Collins (Den syvende himmel), Martin Balsam (Psycho, 12 Angry Men, On the Waterfront), Jack Warden (12 Angry Men), Hal Holbrook (Wall Street) og Ned Beatty (Superman og Network).

Denne filmen mottok fire Oscar og hadde 4 andre nominasjoner. I tillegg til veldig godt skuespill innehar filmen mange andre gode kvalifikasjoner. Manuset er skrevet av William Goldman, som er mannen bak andre filmer som Marathon Man og Butch Cassidy and the Sundance Kid. Det er veldig solid og spennende med en flott vinkel å angripe saken på. Regien gjør også sitt til at dette blir minneverdig og flyter fint.

Watergateskandalen er også en veldig spennende, sak fordi den berører så mange og så høyt oppe i systemet, og nådde også presidenten. Det er en artig utgangspunkt å se saken fra journalistenes vinkel. Man fryder seg imens man ser journalistene jobbe og man føler man er med dem på jobb. Måten de jobber på og samler inn informasjon på er nesten som privatetterforskere. Det er utrolig bra at det finnes slike mennesker som går så inn for jobben sin som journalister. De setter også sitt eget liv i fare for å få fram sannheten. Alt i alt er dette en veldig godt drama som føles interessant å følge med på. Det er også en film man kan nyte flere ganger fordi saken har så stor dybde.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)