| Logo
Anmeldelse av O - The Movie - Kortfilm (2015)
Kortfilm: O - The Movie (2015)
Kategori: Kortfilm, Grøsser
Land: Norge
Regi: Frank Aron Gårdsø
Spilletid: 29 min
Mediarating: 5 av 6
Keyword: Kortfilm

Andre kritikkratinger fra media:
O - The Movie
  Filmfront
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Pål
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |



Anmeldelsen:

Effektiv og rendyrket kortskrekk

Publisert: [ 10. Juli 2015 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Fire ungdommer er ute på tur i skogen. De har gått langt, da plutselig en av dem mister telefonen sin. Like etter finner de et mystisk hull i bakken. Dette skal undersøkes...

Anmeldelse:

Jeg kom over denne kortfilmen tilfeldig over nett. Det er veldig gøy når man møter norske kortfilmer som man kan oppleve gratis på nett. Føler det er som å åpne en skattkiste når man ikke vet noenting om filmen på forhånd. Med denne filmen følte jeg at jeg fant en gullmynt på kistebunnen.

Introduksjonen før selve filmen begynner er mesterlig laget. Der flyr vi inn over Oslo og deretter følger vi veiene ut av byen. Før vi flyr over et vann og langs kraftledningene langt ute i skogen. Deretter er det skog så langt øyet kan se. Og der inne i dypet av skogen begynner filmen.

Konseptet for filmen er faktisk ganske kult. Et bunnløst hull midt i skogen er noe mange vil la seg fascinere seg over. Vi mennesker er også veldig nysgjerrige av natur og vi får se at våre venner undersøker hullet nøye. Det første man tenker på når filmen begynner er at dette kan minne litt om brønnen i filmen The Ring. Særlig med det runde symbolet som filmen flasher i begynnelsen.

Handlingen i filmen sentreres rundt hullet. Praten går rundt hva som skjuler seg i hullet og hvordan det er oppstått. Med på kjøpet får man masse populærkulturelle referanser i filmen som til X-Files eller Star Wars. Det tøyses også litt underveis med The Ring jenta eller heksen i The Blair Witch Project.

Foto er svært forseggjort. Vi får mange snacks i kameravinkler og fin klipping. Kortfilmen er meget solid fortalt. Dette er helt klart en av de bedre lengre kortfilmene jeg har sett på lenge. Skuespillet er ikke det aller beste, men greit nok til at det gjør jobben sin. Det varmer at filmen aldri prøver seg på noe den ikke har midler til å fortelle.

Konklusjon
Filmen klarer å holde på oppmerksomheten din hele veien og det er godt gjort med en film på 30 minutter og med så sparsomme midler. Man lurer på hva som skjuler seg i hullet. Heldigvis holder filmen deg på pinebenken svært lenge og flasher ikke allverdens effekter mot deg. Filmen er svært effektiv og rendyrket i sin stil. Regisør Frank Aron Gårdsø er en mann jeg håper vi kommer til å se mer i fremtiden, også i spillefilmformat. Jeg ruller en forsiktig femmer på terningen og en varm anbefaling om man liker kortfilm. Filmen kan du se i sin helhet under anmeldelsen.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)