| Logo
Anmeldelse av Insidious: Chapter 2 - Film (2013)
Film: Insidious: Chapter 2 (2013)
Aldersgrense: 15 år
Kategori: Grøsser, Thriller
Land: USA
Regi: James Wan
Spilletid: 106 min
Datoer:
| 2013-11-01 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 3.6 av 6
Keyword: Oppfølger

Serie: Insidious
| Insidious: The Red Door (2023) | Insidious: The Last Key (2018) | Insidious 3 (2015) | Insidious: Chapter 2 (2013) | Insidious (2010)

Andre kritikkratinger fra media:
Insidious: Chapter 2
  Filmfront
  Cinemaonline.dk
  Side3
  Wegotthiscovered.com
  Mountain Xpress
  Killer Movie Reviews
  Reelfilm.com
  Biojensen.dk
  The Times of India
  Cinemablend.com
  Shadows on the Wall
  Screenrant.com
  Captain Charismas Filmblogg
  Craveonline.com
  Contactmusic.com
  Teknologia.no
  Filmsnakk.no
  BA ( Bergens Avisen (ba.no) )
  Cinemazone
  Filmskribenten.dk
  arilabra.com
  Film-nyt.dk
  Filmz.dk
  San Francisco Chronicle
  Salt Lake Tribune
  Scene-Stealers.com
  Sky Movies
  Heyuguys.com
  Metro (UK)
  Daily Telegraph (UK)
  Upsala Nya Tidning
  Commonsensemedia.org
  RogerEbert.com
  oa.no ( Oppland Arbeiderblad )
  Globe and Mail
  Adressa ( Adressavisen )
  Dagbladet
  Jyllands-Posten
  Toronto Star
  Total Film
  Los Angeles Times
  Irishtimes.com
  Smis.no
  BT ( Bergens Tidene )
  Politiken ( Politiken (Danmark) )
  NRK P3 - Filmpolitiet
  slantmagazine.com
  Berlingske Tidene ( Berlingske.dk )
  Svenska Dagbladet ( Svd.se )
Andre filmdatabaser
  6.6 IMDB ( Internet Movie Database )
  5.6 Rotten Tomatoes - publikum
  4 Rotten Tomatoes
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Pål
  Marius
  Thomas
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |



Anmeldelsen:

Raffinerer inntrykket fra første film

Publisert: [ 30. Januar 2019 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Vi skal tilbake til familien som ble hjemsøkt av demoner i forrige film. Det hele begynner med at kona Renai blir forhørt av politiet om de overnaturlige hendelsene. Hun er i tvil om ektemannen, Joshs hensikter. Imens politiet etterforsker, flytter Lambert-familien inn i det eldre huset til Lorraine Lambert. Der hjemsøkes Renai av en kvinne i hvitt, og Josh oppfører seg rart når han er hjemme. I mellomtiden besøker Lorraine Elises partnere Specs og Tucker i håp om å finne svar. Det er duket for nok et nytt demonisk avsnitt i huset der alt startet for 27 år siden...

Anmeldelse:

Filmen er mye mer intens enn den første filmen. Fra første stund bygger oppfølgeren opp spenning og nerver i det som skjer. Denne oppfølgeren skuffer nemlig ikke og har mer å spille på enn i første film. Konseptet og demonsettinga blir dratt en del lengre. Filmen begynner langt mer skrekkfilmaktig og har mer skrekk å spille på hele veien. Med andre ord får du mer av det du forventer og håper på av en slik film. Du får blant annet spiritistiske øyeblikk rundt et bord med bokstavterninger og med voldsomme svar.

Regien er igjen med James Wan som loset oss trygt gjennom første film og viser nok en gang at han kan sine grøsserkonvensjoner. Effektene er langt bedre i andre film. Det er mer skremmende spøkelser i denne oppfølgeren. Sminkearbeidet er også langt bedre. Du får masse kule uforklarlige øyeblikk med klassiske skrekkfilmelementer som mørke rom, demoner, skumle eldre hus, små barn, tv-apparater som slår seg av og på og samt gjenstander som lever sitt eget liv. Alt blir kombinert med virkelighetsnære lyseffekter som føles bedre, mer nedtonet og raffinert i oppfølgeren. Lyden er også bra og du får en film som føles proff i alle ledd. Du får blant annet en del variasjon mellom sakte zooming og kjappere føring av kameraet.

Dette er skikkelig kvalitetsskrekk. Jeg likte den første filmen, men det andre avsnittet hadde mer totalpakke å by på. Filmen oppleves som en veldig god oppfølger. Liker også at filmen fortsetter på første omgang. Og ikke bare fortsetter historien og fortellingen om rollefigurene vi kjenner, men andre omgang forklarer og utbroderer ting som skjedde i første film også. Det gjør at andre film er med på gjøre den første filmen bedre og kulere.

Men til tross for at dette er en vellykket skrekkfilm for fansen, skjønner jeg også de som kritiserer filmen. Men det er jo de samme folka som ikke liker overnaturlige fenomener og skyr programmer som Åndenes makt som pesten, men dette er jo fiksjon og da føler jeg at alt er lov i så måte, selv om folk skal få bestemme selv om dette fenger eller ikke. Om du likte første film, er dette en topp oppfølger, men om du ikke fenges av eller føler demoner bare er kjedelig, så er dette ikke filmen for deg.

Konklusjon
Liker gode spøkelsesfilmer og dette har virkelig klasse. Mot slutten er det mye god spøkelseshorror. Jeg fikk faktisk litt flaschback til Ondskapens Hotell mot slutten i handlingen. Det blir også noen referanser til Invasion of Bodysnachers-skrikerne og selvsagt Poltergeist også. Og selv om filmen ikke er superskummel er dette nok skrekkuhygge til å få det til å gå kaldt ned over ryggen på noen og en hver. I mine øyne er denne filmen til og med litt bedre enn første film. Slutten er også ganske kul som avrunding på det hele. Jeg trekker dog noe fordi det blir for mye jumpscares med høy lyd, der stemningen og mystikken kunne holdt i seg selv.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)