| Logo
Anmeldelse av Tarvelige, heslige og vemmelige - Film (1976)
( + )
Film: Brutti, sporchi e cattivi (1976)
Kategori: Komedie, Drama
Land: Italia
Regi: Ettore Scola
Spilletid: 115 min
Mediarating: 4.6 av 6

Andre kritikkratinger fra media:
Tarvelige, heslige og vemmelige
  blu-ray.com
  Allofcinema.com
  Filmfront
  Dvdclassik.com
  Avoir-alire.com
  Erikkersten.nl
  Dvdfr.com
  RogerEbert.com
  Cinemagazine.nl
  Flix.gr
Andre filmdatabaser
  9.1 Rotten Tomatoes - publikum
  9 Filmweb.no
  7.8 IMDB ( Internet Movie Database )
  7.5 Themoviedb.org
  7.5 Filmweb.pl
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Pål
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |



Anmeldelsen:

Familien fra helvete...

Publisert: [ 8. Mars 2019 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Vi skal til en dysfunksjonell storfamilie på 20 som under samme tak og med trange kår i et fattigstrøk i Roma i Italia. Storfamilien består av fire generasjoner og familiens ubestridte leder er tyrannen Giacinto. Han har mottatt et betydelig beløp med penger etter å ha mistet det ene øyet i en arbeidsulykke, men vil ikke dele pengene med de andre. Det blir en kilde til stadig nye konflikter og det hele topper seg når Giacinto kommer drassende hjem med en elskerinne som skal bo med kona hans. Velkommen til familien der alt går galt...

Anmeldelse:

Dette er et fascinerende skue. Vi får komme tett på storfamilien som bor under samme tak. Det er veldig mye rart som skjer i filmen, som nyting av pornoblad i plenum, en gniten og kjip bestefar og samt mye annet snålt. Du får et veldig friskt persongalleri, men bestefaren tar kaka. Ingen liker ham og han liker ingen i familien. Det skaper et fryktforhold mellom ham og familien. Alle avskyr bestefaren og vil helst bli kvitt ham, fordi han ikke bidrar noe til familien, bare ruger på pengene sine og digger seg selv. Det topper seg når han slåss med kona og de kutter hverandre.

Filmen er laget av den italienske filmskaperen Ettore Scola. Han lager filmer om spørsmål rundt politikk og menneskelige relasjoner. ‘Vemmelige, tarvelige og heslige’ har mange lange scener som må ha vært vanskelig å spille inn. Du får også noen veldig kule drømmesekvenser. Det er også mye godt filmhåndverk i filmen og Ettore Scola har laget et bra manus. Fotoet er gjennomført med kule kameravinkler og bra utsnitt som forteller historien på solid vis.

Alt er skittent som tusen med bordeller og annen umoral. Vi får beskrevet en helt annen virkelighet og samfunn enn jeg er vant til. Der alle lurer og utnytter alle også seksuelt innen familien. Vi får servert en familie som ikke lar seg knekke, uansett hvor mye den utsettes for av sorg, elendighet og alkoholavhengighet. Det hjelper også på at filmen har en mørk galgenhumor som spriter opp inntrykket.

Konklusjon
Denne filmen er den første jeg ser av Scola, og han greide å underholde meg ganske solid. Filmen skiller seg bra ut i mengden, både når det gjelder handling og også den befriende umoralen som filmen er spekket med. Og selv om noe føles litt problematisk, så er det så gjennomført at filmskaperen kommer unna med det. Det fordi alt henger så bra sammen som en gjennomført svinesti. Dette er en veldig spesiell og original film. Dette ligner ikke på så mye annet jeg har sett. Det er en syk film som tilspisser seg mer og mer og scenen når bestefar tar med seg en elsker hjem er ubetalelig og snodig på samme tid. Slutten er også ganske komisk. Dette er en særdeles genial film uten sidestykke.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)