| Logo
Anmeldelse av Ninja Scroll - Film (1993)
( - )
Film: Jûbei ninpûchô (1993)
Aldersgrense: 18 år
Kategori: Tegnefilm, Action, Drama, Animasjon, Eventyr, Fantasi, Thriller, Anime
Land: Japan
Regi: Yoshiaki Kawajiri, Kevin Seymour
Spilletid: 94 min
Mediarating: 5 av 6
Keyword: Anime, Tegnefilm

Andre kritikkratinger fra media:
Ninja Scroll
  Filmfront
Andre filmdatabaser
  8.3 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Pål
  Ole
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |Anmeldelsen:

Brutal men stilig og eventyrlig anime

Publisert: [ 22. Juni 2020 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Jubei er en herreløs ninja som reiser omkring alene og tar oppdrag for gull eller en verdig sak. Hans fryktsomme evner har ført ham langt, men en sammensvergelse fra myndighetenes side truer med å sette en stopper for hans vandring. En liten landsby bukker under for en forferdelig pest og et team av ninjaer er utsendt for å undersøke saken. De oppdager at ikke alt er som det ser ut! Et bakholdsangrep av et fryktsomt menneskemonster med uante krefter utrydder nesten alle. Kagero en nydelig kvinnelig ninja, er eneste overlevende. En berøring av henne kan medføre døden. Jubei redder henne fra en skjebne verre enn døden og blir dermed uvitende dratt inn i et spindelvev av forræderi. Han står snart overfor sin største utfordring noensinne, en fiende uten frykt for døden og med styrke til å ødelegge Jubeis verden...

Anmeldelse:

Liker fortellingen i filmen. Filmen er bra mørk hele veien, bare avbrutt av litt småhumor innimellom. Det er kul mystikk i filmen allerede fra første stund. Det er alt fra den pestplagede byen til alle de mystiske krigerne soom preger filmen. Det utvikles også litt av et snålt vennskap mellom helten og den gamle rare gamle mannen. Det er nok av action underveis. Filmen er ganske brutal med mye grafisk vold, der eksempelvis armer rives av og blod drikkes. Det er også litt sex i filmen. Kampscenene er okei tøffe, men noen av dem er litt vel mye klippet slik at du mister litt av helhetsbildet og oversikten i kampen.

Filmen er regissert av Yoshiaki Kawajiri, som også ble plukket ut til å være en del av Animatrix-prosjektet til Wachowski-søskene bak Matrixfilmene. Filmen er veldig typisk anime i stilen. Du får mange stilige håndtegnede tegninger. Filmen er bra tegnet med kule tegninger, men ingen typisk mesterverk. Mange bildekomposisjoner er ganske kunstnerisk solide og gjennomførte. Naturen er bra gjennomført tegnet, og det er okei detaljnivå i bilet til tider. Noen lyssettinger på innendørsscenene er ikke helt like kule. Det blir for snåle farger som ikke passer helt med resten av uttrykket filmen gir. Det er et eldre uttrykk på tegningene. Ting er ikke så pusset på, effektpreget og glassert som dagens animefilmer.

Jeg liker rollefigurene med en viktig jenterolle i front. Synes det er litt bra å se at helten blir skadet en del innimellom slik at det er litt spenning i det som skjer. En av skurkene minner litt om Terminator til tider der han spankulerer rundt nesten som en muskuløs og høy robot og ikke sier så mye, men tåler alt og regenererer. Og kombinasjonen mellom de sterke krigerne holder balansen i filmen. Digg at også de onde kreftene har mye å fare med i filmen. Det gjør at heltene får veldig mye å bryne seg på i filmen.

Filmen har et meget kult konsept som gjør seg godt på film. Liker godt verdenen og universet vi beveger oss i. Og med den brutale blandingen av splattervold, blir dette svært severdig og passe unikt og kunstnerisk bidrag til animesjangeren. Filmen er laget i 4/3 format, som tar litt tid å vende seg til, men man glemmer det heldigvis raskt. Det hele er også akkopanjert av en eldre japanskinspirert musikk som setter sin egen spiss på det hele.

Konklusjon
Alt i alt føler jeg at Ninja Scroll leverer varene. Første gang jeg så filmen synes jeg den var hakket bedre, men jeg ser at nyere animefilmer er blitt veldig mye bedre og det gjør at noen av de eldre produksjonene ser eldre ut, denne inkludert. Men det som er best med filmen er den eventyrlige stemningen og historien bak det som skjer. Alt føles som en kul blanding i filmen som jeg elsker å få med meg. Det gjør dette til en svært severdig film, som varmt anbefales om du liker voldelig tegnefilm som er meget flott tegnet.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)