| Logo
Anmeldelse av It's Complicated - Film (2009)
Film: It's Complicated (2009)
Kategori: Komedie, Romantikk
Land: USA
Regi: Nancy Meyers
Spilletid: 120 min
Datoer:
| 2009-12-26 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 3.5 av 6

Andre kritikkratinger fra media:
It's Complicated
  B.T. (Danmark)
  Berlingske Tidene ( Berlingske.dk )
  Lyd og bilde ( Lydogbilde.no )
  Nordlys
  Oblad ( Østlandets blad )
  Filmdagbok.no
  rb.no ( Romerikets Blad )
  Østlendingen
  Aftenposten
  BT ( Bergens Tidene )
  Filmz.dk
  Side2
  VG ( Verdens Gang )
  Film-nyt.dk
  Cinemazone
  GD ( Gudbrandsdølen Dagningen )
  Jyllands-Posten
  Politiken ( Politiken (Danmark) )
  Defilmblog.be
  Dagbladet
  Filmfront
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Dagsavisen
  iTromso
  Cinemablend.com
  arilabra.com
  Ekstra Bladet (Danmark)
  Filmbyen.no ( Filmbyen )
  FilmMagasinet
  Natt&Dag
Andre filmdatabaser
  6.7 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Tore
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |



Anmeldelsen:

Enkel voksenkomedie

Publisert: [ 3. Januar 2010 ]
Skrevet av: Tore Andre Øyås

Ingress:
Jane Adler er mor til tre voksne barn og har vært skilt fra sin eksmann Jake i ti år. Hun eier et suksessrikt bakeri og restaurant i Santa Barbara og har fremdeles et vennskapelig forhold til sin eksmann. Men etter at de to har drukket et par flasker vin etter et uventet hotellmøte en kveld, begynner ting straks å bli litt mer komplisert. Gamle minner og vaner kommer tilbake, og til sine overraskelser blir de to som nyforelsket og unge igjen. De stakkars barna som har prøvd og komme over den vonde skilsmissen i ti år nå, må for all del ikke få vite noe om dette! Midt oppi det hele kommer også arkitekten til Jane inn i bildet, og sammen danner de et usannsynlig kjærlighetstriangel.

Anmeldelse:
’It’s Complicated’ er som film egentlig ganske lite komplisert. Både handlingen og filmspråket er urtypisk amerikansk og deretter ganske kjent for de fleste. At filmen handler om og tar for seg godt voksne/eldre menneskers seksuelle kjærlighetsliv er derimot ikke like vanlig som de utallige ungdomsfilmene som stadig dukker opp. Er det noe denne filmen skal ha ros for, ja så er det nettopp det at den treffer en aldersgruppe som ikke akkurat er kinoens hovedmålgruppe. Problemstillingene som denne komedien tar opp blir fremstilt ganske så overforenklet, fjollete og glattpolert, men de skal likevel ikke undervurderes som noe som bare skjer på film.

At våre godt voksne foreldre derfor ler høylydt og kraftig av dette er derfor godt forståelig. Vi andre derimot blir sittende og enten småhumre, riste litt oppgitt på hodet og føler oss litt utilpass i kinosalen. Det er nesten som å overvære dine egne foreldre som både drikker, røyker hasj, og har sex rett foran øynene dine. Noen riktig så gode manusgullkorn treffer da blink innimellom og gjør at også ”vi andre” ler godt med.

Nancy Meyers film blir sådan en tydelig film for en bestemt aldersgruppe, par over 50 og muligens også for single kvinner i alle aldre. Filmen oppleves ellers for oss som har sett en del film i livet som ALT for gammeldags og enkel, ja den er rett og slett som en film for de som ikke ser særlig med film og som dermed ikke har særlig med referanserammer innabords. Er man over gjennomsnittet interessert i Meryl Streeps alltid solide skuespillerprestasjoner så kan man da likevel få noe godt utav dette. Hun redder nok engang en hel film fra det kjedsommelige!

Noe av grunnen til at ’It’s Complicated’ føles som en litt gammeldags og eldre generasjonsfilm, til tross for oppdatert nåtid og tidsbilde i historien, er alle de konstruerte scenene som insisterer på at man skal le og ha det morsomt. De evinnelige på- og av-scenene mellom hovedpersonene gjør at man til slutt nærmest ikke bryr seg om hvem som får hvem. Alt føles i det hele tatt for langdrygt med sine to timer lange erkeamerikanske fjollekomedie. Men, som sagt, det er sikkert mange som finner også dette givende og morosamt i lengden.
Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)