| Logo
Anmeldelse av Den fantastiske Mikkel Rev - Film (2009)
Film: The Fantastic Mr. Fox (2009)
Kategori: Eventyr, Animasjon, Komedie
Land: USA
Regi: Wes Anderson
Spilletid: 87 min
Datoer:
| 2010-02-05 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 4.7 av 6

Serie: Roald Dahl
| SVK: Store Vennlige Kjempe (2016) | Den fantastiske Mikkel Rev (2009) | Charlie og sjokoladefabrikken (2005) | Matilda (1996) | Heksene (1990) | Charlie og sjokoladefabrikken (1971)

Andre kritikkratinger fra media:
Den fantastiske Mikkel Rev
  YourMovieSucksDOTorg (Youtube)
  Flickchickcanada.blogspot.no
  Adressa ( Adressavisen )
  NRK P3 - Filmpolitiet
  NRK
  GD ( Gudbrandsdølen Dagningen )
  Filmz.dk
  Cinemazone
  Film&Kino
  God Morgen Norge ( God Morgen Norge (TV2) )
  Dagbladet
  OP.no ( Øslandsposten )
  FVN ( Fedrelandsvennen )
  FilmMagasinet
  Oblad ( Østlandets blad )
  BA ( Bergens Avisen (ba.no) )
  Stavanger Aftenblad ( Aftenbladet.no )
  Dagsavisen
  BT ( Bergens Tidene )
  Cinemablend.com
  Filmdagbok.no
  Screenrant.com
  Hjemmekino.no
  Lyd og bilde ( Lydogbilde.no )
  Jyllands-Posten
  Aftenposten
  Filmfront
  Film-nyt.dk
  filmkorn.dk
  Side2
  VG ( Verdens Gang )
  Filmbyen.no ( Filmbyen )
  Politiken ( Politiken (Danmark) )
  AN.no ( Avisa Nordland )
  Natt&Dag
Andre filmdatabaser
  8.3 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Kristine
  Torstein
  Pål
  Marius
  Tore
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |

Andre anmeldelser på filmen: (2)
[2010-02-24] - Nostalgi og varme minner av Kristine
[2010-02-18] - Nesten helt fantastisk av Pål



Anmeldelsen:

Familievennlig Mikkel Rev

Publisert: [ 4. Februar 2010 ]
Skrevet av: Tore Andre Øyås

Ingress:
Mikkel Rev og hans hustru lever sammen med sin sønn godt på å stjele mat fra de rike og stinkende bøndene som bor på landsbygda rundt dem. Men en dag blir Mikkel oppdaget, og bøndene bestemmer seg for å gjøre alt som står i deres makt for å få slutt på all gårdstyveriet. De vil fange revene, noe som videre innebærer at også andre dyr sulter. Dyrene må dermed slå seg sammen under jorden og forsøke å ta rotta på de slemme bøndene før de utrydder alle som én!

Anmeldelse:
Etter en bok av Roald Dahl har regissør Wes Anderson laget sin første animasjonsfilm. Han har benyttet håndlaget stop-motion teknikk, noe som er med på å understreke filmens litt gammeldagse preg. Dette er imidlertid ment i positiv forstand, for sammen med teknikken er også all detaljrikdommen, fargene og resten av ”settingen” blant dukkene med på å skape denne litt ’old fashion’-stilen over produksjonen.

Nettopp detaljrikdommen, og leken med denne igjennom humoren og fortellergleden, er noe av det mest imponerende ved denne filmen. Et voldsomt arbeid må ligge bak en slik produksjon, med tanke på dette og ’stop-motion’-teknikken! Roald Dahls historie føles også, særlig i begynnelsen, nettopp som en Dahl-historie, og tanker tilbake til andre klassikere fra barnebokforfatteren strømmer på. Det er lekent, eventyrlystent og morsomt.

Filmens historie er ellers meget handlingsmettet. Her skjer det noe hele tiden, uten de større pausene eller utdragningene. Kanskje det er derfor at filmen også føles noe masete eller slitsom? Et eller annet er det som gjør at den likevel ikke blir altoppslukende, til tross for veldig mye bra og kvalitetsbærende.

Muligens ligger noe av svaret også i selve karakterene. De oppleves som noe flate og grunne, uten de store sjarmtrekkene som man ofte ser i andre animasjonsfilmer. Det er selvfølgelig vanskelig å få en dukke til å virke livserfaren og proppet med menneskelige trekk, men det har da fungert bedre i tidligere filmer. Engasjementet med karakterene og dermed hele historien blir også derfor noe deretter.

Som familiefilm er derimot ’Fantastic Mr.Fox’ aldeles strålende underholdning. Her finnes fascinasjonselementer for både barn og voksen. Det filmtekniske er intet mindre enn imponerende gjort, og den representerer slik et veldig fint, og gammeldags, alternativ til dagens dataanimerte filmer. Historien og karakterene kunne dog vært litt mer sprudlende og interessante for å heve alt til topps.
Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)