| Logo
Anmeldelse av Gone Baby Gone - Film (2007)
Film: Gone Baby Gone (2007)
Kategori: Krim, Thriller, Drama
Land: USA
Regi: Ben Affleck
Spilletid: 114 min
Datoer:
| 2008-02-01 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 4.6 av 6

Andre kritikkratinger fra media:
Gone Baby Gone
  Screenrant.com
  Filmz.dk
  B.T. (Danmark)
  8mm.no
  Filmbyen.no ( Filmbyen )
  Cinerama.no ( Cinerama )
  Stavanger Aftenblad ( Aftenbladet.no )
  Se&Hør ( Se og hør )
  Side2
  Aftenposten
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Dagsavisen
  Filmdagbok.no
  Gamereactor.no
  Captain Charismas Filmblogg
  Cinemablend.com
  BT ( Bergens Tidene )
  Cinemazone
  arilabra.com
  Ekstra Bladet (Danmark)
  Berlingske Tidene ( Berlingske.dk )
  Lyd og bilde ( Lydogbilde.no )
  Filmfront
  VG ( Verdens Gang )
  Adressa ( Adressavisen )
  Dagbladet
Andre filmdatabaser
  7.6 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Torstein
  Pål
  Marius
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |Anmeldelsen:

Overraskende god forsvinningssakfilm

Publisert: [ 4. Desember 2023 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Helene McCready går ut på TV med at hennes 4 år gamle Amanda er sporløst forsvunnet sammen med favorittdukken sin og ønsker tips for å finne sin datter igjen. Politiet tror Amanda er kidnappet. Tanten til Amanda ønsker å hyre inn privatetterforsker Patrick Kenzie og hans hans partner og kjæreste Angie Gennaro. De blir et team sammen med politiet for å finne jenta. Det viser seg også at Helene gikk på samme som skole som Patrick. Neste dag finner de ut at Helene og kjæresten har stjålet penger fra en lokal narkodealer. Og dette er bare begynnelsen på en intrikat sak der alt ikke er som det ser ut som. De involverte får sitt livs mest intense sak der de må satse alt for å finne jenta…

Anmeldelse:

Det hele er basert på en kriminalroman av den populære amerikanske forfatteren Dennis Lehane som har skrevet bøker til andre kjente filmer som Mystic River og Shutter Island. Alt åpner ganske mørkt med en mor som går ut på TV med at hennes datter på 4 år er borte. Patrick og hans partner ser på innslaget. De er spesialister til å finne savnede personer. Og når de også blir innlemmet i oppdraget om å finne vesle Amanda, blir det et oppdrag som kommer å merke dem for livet.

Dette begynner som en real kriminalsak og utspiller seg som litt av et mysterium. Det er mange som oppfører seg litt merkelig og sannheten er ikke slik den ser ut til å være. Det er med andre ord mer enn en ting som skurrer her. Vi kommer tett på foreldrene og de som etterforsker saken. Ben Affleck var på den tiden filmen kom ut mest kjent som skuespiller, og her prøver han seg som regissør og gjør sine saker meget solid. Fotoet er fiffig utført med mye liv i bildet. Filmen er både klar og fokusert i fotoet og det er en mørkerød tråd i det hele. Det er ikke mye musikk i filmen og liker hvordan musikken som er med å bygge stemning og noen ganger er fraværet av musikk med å skape en veldig autentisk atmosfære.

Skuespillet i filmen er dønn solid. Casey Affleck spiller godt og viser at han kan mer enn bare spille en solid rolle i ‘The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford’, som var hans store rolle før dette. Det vil si at han ikke bare fikk rollen fordi broren hans Ben Affleck er regissør for Gone Baby Gone. Casey Affleck tar sin rolle dønn seriøst og spiller meget innbitt i rollen som privatetterforskeren Patrick. Han får også hjelp av flere eldre og mer rutinerte navn på rollelisten. Det er trekkplastere som selveste Morgan Freeman, mannen som virker som den mest stødige og karakterfulle skuespilleren som har spilt i så mange klassikere at man knapt kommer ut av telling. I tillegg finner vi også den gamle traveren, Ed Harris, best kjent for filmer som The Truman Show, The Rock, The Abyss og Et vakkert sinn.

Filmen begynner som et drama men blir mer thrilleraktig etter hvert. Liker at dette er veldig troverdig. Filmen blir mer og mer spennende og veldig intens. Materialet er mørkt, skittent og blodig. Historien tar hele tiden nye veier. Dette er smart lagt opp. Elsker at filmen har mange gode tvister. Det blir også mye som skjer. Filmen har mye å tilføre kidnappingsfilmen og Gone Baby Gone serverer oss mye du ikke trodde du ville ha.

Konklusjon
Jeg elsket det denne filmen gav meg. Den er rett og slett smart, kult utformet manusmessig, tankevekkende og meget underholdende. Etterforskningsarbeidet er ganske bra utført men det er en vanskelig og hardkokt sak. Det blir noen etiske dilemmaer mot slutten som er ganske tankevekkende. Dette stiller store spørsmål rundt foreldre og hvordan barn bør ha det. Slutten er ikke slik man tror og det er blandede følelser når rulleteksten setter inn. Jeg likte hvor filmen tok meg. Den fikk meg til å tenke og var veldig spennende. Med andre ord er dette en film perfekt for en mørk filmkveld der du vil bli utfordret.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)