| Logo
Kino-anmeldelse av Bukkene Bruse på badeland - Film (2023)
Film: Bukkene Bruse på badeland (2023)
Aldersgrense: Alle
Kategori: Barnefilm, Animasjon, Komedie
Land: Norge
Regi: Will Ashurst
Spilletid: 70 min
Datoer:
| 2023-12-25 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 4 av 6

Andre kritikkratinger fra media:
Bukkene Bruse på badeland
  Filmkikk.no
  BT ( Bergens Tidene )
  FilmMagasinet
  Kinomagasinet ( KinoMagasinet )
  Adressa ( Adressavisen )
  Ekko ( Filmmagasinet Ekko )
  Aftenposten
  Stavanger Aftenblad ( Aftenbladet.no )
  Barnevakten.no
  Politiken ( Politiken (Danmark) )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Tore
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |Anmeldelsen:

Herlig galskap på badeland!

Publisert: [ 20. Desember 2023 ]
Skrevet av: Tore Andre Øyås

Ingress:

De tre bukkene Bruse er så lei av å bli forstyrret av trollet under brua, at denne sommeren drar de ikke til seter, men i stedet til Badeland! Underveis legger imidlertid trollet en utspekulert plan, godt hjulpet av tre slu kråker - en plan som skal få ham til endelig å klare å spise de tre bukkene!

Anmeldelse:

Det har kommet flere bøker i rekken av de veldig populære Bukkene Bruse-serien, og nå er altså også filmen her. I regi av Will Ashurst (Elias, Kutoppen) er disse ville, galne og befriende spreke geitene overført til filmlerretet med en frisk, fengende og herlig rar animasjonsstil, godt hjulpet av gode stemmeskuespillere i de sentrale rollene. 

Spørsmålet alle store og små stiller seg underveis er - vil bukkene bli spist av trollet, til slutt? Eller... selvsagt vil de ikke dét, noe også barna veldig godt vet. Dette forandrer ikke på det faktum at trollets jakt på geitene like fullt både blir spennende, morsomt og fartsfylt.

Den spreke streken i figurene, landskapet og det øvrige visuelle, gir filmen et særpreg som skiller den ut, og som forsterker de også rare karakterene ytterligere. 

Spesielt må det stadig geitesultne trollet trekkes frem, hvor det nærmest stjeler showet, mye takket være et friskt manus, solid stemmelagt av Jan Martin Johnsen. Det gjøres også en herlig bruk av norske dialekter i blant skuespillerne her, bare nok en fargerik side ved denne filmen. 

De tre guttene i bukkene Bruse selv har også fått et manus som i god grad speiler typiske måter barn snakker på, hvordan de ikke legger skjul på følelser, lyster og helt banale ting som det å tisse, ville kjøre bil, og å stange ned trollet. Slike ting gjør filmen vittig, befriende lett og leken, noe som altså ytterligere speiles av den lekne og lite selvhøytidelige animasjonsstilen. 

Bukkene Bruse på badeland er på en måte den animasjonsfilmen man ikke visste man ville ha, særlig som voksen. Den føles på mange måter litt stikk motsatt av mye klassisk animasjon, hvor man ofte skal tråkke varsomt, politisk korrekt og være perfekt i strek og animasjon. Historien om de tre bukkene kan forøvrig minne en del om de også befriende lekne og litt røffe Knutsen & Ludvigsen-filmene, også disse produsert av Qvisten Animasjon. Slik bøkene om bukkene Bruse teller flere i antall, skal man ikke se bort i fra at det også kan komme oppfølgere til denne filmen. Undertegnede hadde i så fall ikke protestert, for dette var veldig moro! 

(Foto/Copyright: Qvisten Animation/Nordisk Film Distribusjon)

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)