| Logo
Anmeldelse av Machine Girl - Film (2008)
Film: The Machine Girl (2008)
Aldersgrense: 18 år
Kategori: Action, Komedie
Land: Japan
Regi: Noboru Iguchi
Spilletid: 96 min
Mediarating: 3.7 av 6
Keyword: Splatter

Andre kritikkratinger fra media:
Machine Girl
  Filmnytdvd.dk
  Combustible Celluloid
  Horrorfanzine.com
  skrekkfilm.com
  Berlingske Tidene ( Berlingske.dk )
  Cinerama.no ( Cinerama )
  Captain Charismas Filmblogg
  Filmcritic.com
  Trauma-magazine.com
Andre filmdatabaser
  6.3 Rotten Tomatoes
  6.2 Rotten Tomatoes - publikum
  5.9 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Kristine
  Pål
  Marius
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |Anmeldelsen:

Splatterfilm med maskingevær på armen

Publisert: [ 18. Februar 2024 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Vi følger barnehjemsjenta som får livet ødelagt når hennes bror blir drept av en Ninja-Yakuza-klan. Når hennes hender blir kuttet av, så monterer hun på maskingevær på dem og er klar for å søke hevn…

Anmeldelse:

Alt begynner med at hun skal hevne sin brors død fra Yakusiene. Fra start får du mye vold iblandet en del blod og splatter. Filmen er veldig amatørmessig laget. Enkelte scener er lite gjennomtenkt og det hele ser nesten ut til å være laget på hjemveien fra skolen til tider. Det vil si at filmlokasjonene ikke er noe særlig å skrive hjem om.

Jeg kjøpte denne filmen som en del av Asian Extreme Splatter Collection. Den er virkelig ekstrem på sitt vis, og det er mengder av vold, action, blod og praktiske splattereffekter. Filmen blir en ufrivillig komedie heller enn en splatterfilm som har noe særlig cred i bransjen. Dette er gjennomført trash som er så dårlig at det gir deg latterkick.

Denne er ganske komisk til tider og så dårlig at den blir ultra komisk. Skuespillet er også helt ute. Blant annet er scenen med catfighten ved frityrgryten ganske off. Det høres ut som de ler når de skriker av smerte fordi hånden blir fritert. Vi får her historien om hvordan jenta fikk maskingeværet på armen.

Når badguyene kaster en skokk med ninjastjerner i gangen og hovedpersonen dodger unna alle, og til og med slår en av dem vekk med kniven sin, er en scene som føles litt artig i filmen. Det blir også flere villere scener med ninjastjerner senere i filmen.

Filmen er ikke visuelt tiltalende på noe vis. Skurkene er så utrolig overspilte og innbitte. Musikken har en del metalmusikk i de mest voldsomme sekvensene. Alt ser så fake ut at man begynner å le, og i så øyemed der dette en lattermaskin. Scenen når en mann smiler og dør fordi ansiktet og kroppen hans er delt i biter med en rekke ninjastjerner er også ganske snål og morsom.

Det er ingenting i plottet som er engasjerende. Men filmen i seg selv er ganske underholdende likevel med masse syke scener. Scenen jeg lo mest av er når en mann blir delt i to med motorsag. Han har et fjes når han blir saget som det ser ut som det går for han. Mye er så overspilt og rart at man ikke kan annet enn å le.

Konklusjon
Jo mer ut i filmen man kommer jo mer ekstremt blir dette. Det betyr at filmen sparer noe på kruttet. Liker de kreative måtene å lage splatterscener på etterhvert. Dette er gjennomført sykt med ufrivillig komikk.

Filmen er så tullete at man ikke kan ta den seriøst på noe plan. Det betyr at man aldri bryr seg katten om historien i filmen og bare ser på de ekstreme scenene som man ikke kan annet enn å le av, fordi de er for dum.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)