| Logo
DVD-anmeldelse av Clockwise - Film (1986)
( - )
Film: Clockwise (1986)
Kategori: Komedie
Land: Storbritannia
Regi: Christopher Morahan
Spilletid: 96 min
Mediarating: 4.2 av 6

Andre kritikkratinger fra media:
Clockwise
  Aftenposten
  Arbeiderbladet
  Dagbladet
  Filmkikk.no
  Cinemaonline.dk
  Filmnytdvd.dk
  Filmdagbok.no
  VG ( Verdens Gang )
Andre filmdatabaser
  6.6 IMDB ( Internet Movie Database )
  6.5 Rotten Tomatoes - publikum
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Pål
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |Anmeldelsen:

En vill komedie med John Cleese

Publisert: [ 19. Februar 2024 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Vi skal til skolen, Thomas Tompion Comprehensive. Der er Brian Stimpson rektor og styrer skolen med jernhånd og er dødelig nøyaktig på at andre følger regler og holder tiden. Han blir også smigret når han blir invitert for å holde tale på en årlig rektorkonferanse i Norwich. Vi følger den distre og detaljfokuserte rektoren på reisen til Norwich. Det blir en tur der alt går galt og rektoren står i sentrum for alt det ville som skjer…

Anmeldelse:

Dette er en film jeg husker med stor glede. Det er en skikkelig absurd film der ting tar av i humoren tjeneste. Vi følger en rektor som er veldig høy på seg selv, og derfor er det ekstra gøy å se ham feile og få sin egen medisin.

Regien er ved Christopher Morahan, som har regierfaring fra både film og TV. Han gjør en grei innsats, selv om det mest er manuset og alle spøkene som står i fokus. Filmens store stjerne er John Cleese. Han er det ubestridte komiske midtpunktet I filmen. Her er han i storform på en måte som kan minne om klassiske humorkonger som Peter Sellers.

Filmen har falmet noe med årene, men det er også litt krutt i denne britiske komedien ennå. Tempoet i starten er ikke det høyeste og det kommer nok av at dette er en britisk komedie fra midten av 1980-tallet.

Morsomhetene er ganske artige. Det er mye ordspill og lek med ord og uttrykk. Dette blir villere og villere utover i filmen. Vi får se en rektor med lite selvinnsikt og bare opptatt av regler på andre enn seg selv.

Det er utrolig mange forviklinger i filmen. Situasjonskomedien er nok det beste med denne filmen. Rektoren skal på rektorkonferanse og tar alt ting rundt seg alt for seriøst. Han er ofte i sine egne tanker og også derfor i sin helt egen verden. De får politiet etter seg for kidnapping, stjeling av biler og mye, mye mer.

Filmen tar seg veldig opp en tredjedel inn i filmen. Derfra og inn er dette komisk gull til tider. Det er veldig britisk humor i litt sammen gaten som Hotell i særklasse bare med rektor i stedet for en hotelleier og med minst like mye forviklinger.

Han er så opptatt av å komme frem i tide at han ikke tenker igjennom hva som skjer og hva han egentlig involverer seg i. Han får mange etter seg. Kona hans tror han er sammen med en elev. Og etter å ha ikke rukket toget stikker de av i bilen til faren hennes.

Konklusjon
Filmen er meget gjennomført for sin tid og en sikker vinner for deg som liker klassiske komedier. Dette går den veien høna sparker, og når dette humormaskineriet kommer skikkelig i gang, blir dette kjempemorsomt og med det fremkalles mye latter. Du får en crazykomedie som baserer seg på feiltakelser og at en mann prøver med alle midler å nå en konferanse mot alle odds.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)