| Logo
Streaming-anmeldelse av Når villdyret Våkner - Film (2020)
Film: Call of the Wild (2020)
Aldersgrense: 9 år
Kategori: Drama, Eventyr, Familie
Land: Canada, USA
Regi: Chris Sanders
Spilletid: 100 min
Datoer:
| 2020-02-21 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 3.7 av 6
Filmkanaler / Streaming:
| Disney+ | Streamingtjeneste |
Keyword: Hund, Harrison Ford

Andre kritikkratinger fra media:
Når villdyret våkner
  Barnevakten.no
  Filmdagbok.no
  VG ( Verdens Gang )
  Dagbladet
  Berlingske Tidene ( Berlingske.dk )
  Soundvenue.com
  Krsby.no
  Stavanger Aftenblad ( Aftenbladet.no )
  Filmtopp.se
  Filmeye.se
  dn.se ( Dagens Nyheter )
  Aftonbladet
  Moviezine.se
  Skånska Dagbladet
  Ekko ( Filmmagasinet Ekko )
  Jyllands-Posten
  Politiken ( Politiken (Danmark) )
  B.T. (Danmark)
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |Anmeldelsen:

Episk hundeeventyr i Klondyke

Publisert: [ 20. Februar 2024 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Vi følger hunden Buck. Han er en outsider som eieren ikke liker. Buck må lære livets harde realiteter og blir med på en reise han ikke hadde sett for seg da han bare var et matvrak hjemme i sivilisasjonen. Buck forviller seg ut av byen og ut i snøen til gullgraverne i Klondyke der han slaver som sledehund. Det er et hardt liv for livsnyteren Buck, som etter hvert klarer å komme seg ut av fangenskap når han møter en eldre og snillere gullgraver som tar Buck under sine vinger...

Anmeldelse:

Vi opplever ting gjennom hunden Buck. Han er en kul hovedperson. Vi skjønner at Buck er en smart hund. Han er snill og ‘gosselig’, men han skaper mye liv å røre rundt seg. Det er heller ikke bare positivt for ham at han er et matvrak og han er vilter og bruker størrelsen sin.

På coveret av filmen finner vi Harrison Ford, men det tar lang tid før han blir skikkelig med i filmen. Han er først med i en scene der Buck gir ham munnspillet sitt før de skiller sine veier. Deretter går det 41 minutter før de føres sammen igjen og det begynner å dreie seg om de to som et team. Det skal dog nevnes at Harrison Ford er med hele veien i stemmen sin, da han er forteller og gir oss historien om Buck og alt som skjer med ham. Ford har en mild og god stemme med litt bass i, som passer godt til å lose oss trygt inn i Buck og hans verden.

Dette er et hundeeventyr. Buck får virkelig gjennomgå i filmen. Filmen er episk laget med mye effekter. Det hele kan minne litt om ulvehunden. Det er hunden som står i sentrum og så kommer Harrison Ford i andre rekke og backer hunden. Effektene er ganske greie, men det skinner litt igjennom at dette ikke er helt ekte. Det er med andre ord mer å gå på for at dette skal virke mer ekte og man kjøper ikke alt man får servert.

Det er mange kule naturopplevelser med medfølgende flotte fotoskildringer fra kalde Canada. Filmen er bygget opp som en episk dramafilm med naturen som et skikkelig bakteppe. Vi blir med på gullgravertilværelsen i Alaska og det har vi sett på film før, og dette er ikke så ulikt de andre filmatiseringene fra dette miljøet. Likevel er Ulvehunden en bedre og mer engasjerende film.

Jeg synes filmen er litt for lavmælt og lite spennende i starten og det er ikke før Harrison Ford kommer inn i filmen at dette løfter seg noen hakk. Ford er god på å gi filmen identitet og karakter. Han er også et veldig godt tospann sammen med hunden for å formidle hva hunden opplever. De har et veldig godt selskap med hverandre.

Filmen prøver å knytte oss sammen med hunden, men filmen kunne vært bedre på det punktet. Buck er en kul hund, men jeg skulle ønske enda bedre historiefortelling og integrering av hunden inn i fortellingen. Du møter også bjørner og uvler, og andre hunder. Det et med å krydre inntrykket filmen gir deg.

Konklusjon
Harrison Ford ser røff, tøff og muskuløs ut. Med andre ord viser Ford at han holder seg uforskammet godt for alderen. Det er også litt sjarme i den gamle skrotten. Med andre ord blir det valuta for pengene for Ford-fans i filmen, selv om han er mindre med enn det jeg forventet. Likevel klarer han å sette sitt merke på filmen.

Det kuleste med filmen er å se Bucks reise i livet og hvordan han bygger karakter og utvikler seg. Filmen begynner litt innadvendt og det er mer å spille på når Ford spiller Buck god. Dette er en god familiefilm og engasjerer mer og mer etter hvert. Det gjør dette til en fin film å se, men det mangler noe for å bli en gjennomført storfilm.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)