| Logo
DVD-anmeldelse av London to Brighton - Film (2006)
( + )
Film: London to Brighton (2006)
Kategori: Kriminal
Land: Storbritannia
Regi: Paul Andrew Williams
Spilletid: 85 min
Datoer:
| 2007-09-07 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 4.4 av 6

Andre kritikkratinger fra media:
London to Brighton
  Globe and Mail
  Filmbyen.no ( Filmbyen )
  Dagbladet
  Aftenposten
  Adressa ( Adressavisen )
  Timeout.com
  TVguide.com
  Toronto Star
  New York Daily News
  Dagsavisen
  VG ( Verdens Gang )
  Filmz.dk
  Movies for the Masses
Andre filmdatabaser
  7.4 Rotten Tomatoes - publikum
  6.9 IMDB ( Internet Movie Database )
  6.7 Rotten Tomatoes
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
+   Pål
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |Anmeldelsen:

Sterk film fra et hardkokt kriminelt miljø i London

Publisert: [ 22. Februar 2024 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Alt begynner midt på natten. To unge kvinner er på rømmen et sted i London. Et annet sted i London ligger gangsterlederen Duncan Allen i en blodpøl. Den psykopatiske sønnen hans Stuart vil ha hevn med alle midler. Han hyrer inn halliken Derek som får et valg. Enten finner han de to kvinnene på 24 timer, ellers blir han selv drept. Med det begynner en vill jakt for å finne kvinnene og stille de til veggs…

Anmeldelse:

Det hele begynner ganske rett på i handling. En mor må skjule datteren sin. Moren jobber som prostituert. Den unge jenta røyker og går på gata. Hun er bare 12 år gammel. Etter hvert får vi nøstet opp i hva som egentlig foregår. Filmen er veldig rå og brutal. Det er små genser mellom rett og galt og alt skjer på både godt og vondt. Det er en veldig intens film. Du sympatiserer med de to unge kvinnene. Men det er ikke enkelt for Derek heller som har satt livet på spill for å finne dem.

‘London Brighton’ er fascinerende fortalt og har en god porsjon sosialrealisme i seg. Alt starter med en situasjon, så går man bakover i tid og nøster opp bakover. I starten vet man ikke stort annet enn at jentene jages, men ikke hvorfor og hva som har skjedd. Man får en god porsjon medfølelse til de utnyttede og dette er en skikkelig sår situasjon. Historien fortelles i både fortid og nåtid. Det hele er lagt opp som en real thriller.

Dette er regissert av Paul Andrew Williams og dette er hans debutfilm. Han har skapt en meget sterk historie som blir fortalt på engasjerende vis. Regien er gjennomført og filmen føles litt skitten og kriminelt belastet. Det gjør at filmen sitter som en knyttneve i magen. Den er både brutal og hardtslående samtidig. De skruppelløse gangsterne skyr ingen midler for å få sin hevn og prinsippet er at man ikke kan gjøre noe mot dem ustraffet, uansett hvem man er.

Fotoarbeidet er ganske dokumentarisk i preget med mye håndholdt kamera og et røft bilde som passer med resten av filmens innhold. Dette er mørkt til tusen og mye av filmen foregår i lyssky områder. Det er ikke mye musikk i filmen og alt føles intenst med bakgrunnslyd i de actionrike og såre scenene. Musikken kommer i noen scener og er klassisk pianobasert.

Konklusjon
Dette er en film du føler alt kan skje og du lurer på om dette ender bra, og i så fall for hvem. Filmen føles både svært sterk og samtidig ubehagelig å se på. Slutten er dog litt enkel, men fungerer på sitt vis. Det som i alle fall er sikkert er at filmen har gitt deg litt av en rystende forestilling. Filmen er bra gjennomført, men kunne vært mer skrudd til og bedre presentert. Derfor trekker jeg noe og ender ‘bare’ opp med en knallsterk firer på terningen.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)