| Logo
Anmeldelse av The Iguana with the Tongue of Fire - Film (1971)
( - )
Film: L'iguana dalla lingua di fuoco (1971)
Kategori: Kriminal, Grøsser, Myterium
Land: Italia, Frankrike, Vest Tyskland, Sveits
Regi: Riccardo Freda
Spilletid: 96 min
Mediarating: 3.8 av 6

Andre kritikkratinger fra media:
The Iguana with the Tongue of Fire
  slantmagazine.com
  Horrordna.com
  blu-ray.com
  Filmpulse.net
  Dvdtalk.com
Andre filmdatabaser
  5.6 Letterboxd.com
  5.4 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Lars-Erik
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |Anmeldelsen:

Kul giallo, om du liker generen

Publisert: [ 23. Februar 2024 ]
Skrevet av: Lars-Erik Lie

Ingress:

I hovedrollene finner vi bl.a. Dagmar Lassander og Luigi Pistilli. Dagmar er jo kjent fra en rekke andre sjangerfilmer, og var bl.a. også med i Lucio Fulci´s THE BLACK CAT og THE HOUSE BY THE CEMETERY. I denne filmen her spiller hun datteren til en sveitsisk ambassadør, som havner i et forhold med politimannen (Luigi Pistilli) som etterforsker flere brutale drap, som virker til å være knyttet opp mot den sveitsiske ambassadøren.

Anmeldelse:

THE IGUANA WITH THE TONGUE OF FIRE, fra 1971, er regissert av Riccardo Freda. Giallo-sjangeren var vel ikke den sjangeren han var mest innom, men første del av 70-tallet var jo en populær tid for "murder og mystery" , så da fikk vi denne filmen her fra Freda.

THE IGUANA WITH THE TONGUE OF FIRE er til tider en ganske brutal, liten sak, med noen heftige strupekuttinger og andre blodige scener. Litt sleaze blir det også tid til, da Dagmar Lassander ikke hadde noen problemer med å kle av seg foran kameraet. Filmen ellers er litt "rar" og usammenhengende, den kunne nok brukt mer tid på å bygge opp spenningsscener, men den er samtidig full av overraskelser, og slutten er riktig kul, da den snur litt opp-ned på det man trodde man visste om storyen.

Alt i alt en ganske kul giallo, selv om den ikke når opp blant de beste. Bra musikk og kult foto er også med på å dra ting oppover, så jeg ender med en score på 6,5/10 på THE IGUANA WITH THE TONGUE OF FIRE. Absolutt verdt å se for den som liker italienske giallo-filmer.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)