| Logo
DVD-anmeldelse av Obsession - Film (1976)
Film: Obsession (1976)
Kategori: Thriller
Land: USA
Regi: Brian De Palma
Spilletid: 98 min
Datoer:
| 1976-11-19 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 3.9 av 6
Keyword: Neo-noir, Mysterium

Andre kritikkratinger fra media:
Obsession
  New York Post
  Joblo.com
  blu-ray.com
  RogerEbert.com
  slantmagazine.com
  Aftenposten
  EmanuelLevy.Com
  Kansas City Kansan
  Mountain Xpress
  Arkansas Democrat-Gazette
  Reelfilm.com
  Filmfreakcentral.net
  Filmnytdvd.dk
  Filmkikk.no
Andre filmdatabaser
  7.6 Rotten Tomatoes
  6.8 IMDB ( Internet Movie Database )
  5.9 Rotten Tomatoes - publikum
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Marius
  Pål
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |



Anmeldelsen:

De Palma med 70-tallsthriller

Publisert: [ 3. Mars 2024 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Alt starter i 1959 i New Orleans. Vi følger eiendomsutvikler Michael Courtland. Han får livet snudd på hodet da hans kone Elizabeth og hans datter Amy blir bortført. Kidnapperne krever løsepenger, men politiet anbefaler at det ikke skal være penger i kofferten som de overleverer.

Dessverre mislykkes planen med at kidnapperne og offerne omkommer i en bilulykke etter en biljakt. Michael sliter med stor skyldfølelse for at familien hans er borte. En del år senere faller han for en ung kvinne som minner om hans døde kone. Med det starter et nytt kapittel for Michael…

Anmeldelse:

Regien er ved Brian De Palma, en populær regissør som står bak klassikere som Scarface og Mission Impossible. Denne gangen er det snakk om en av hans mer glemte filmer. Skuespillet er dog godt, selv om jeg nok kjenner best til John Lithgow, bedre kjent som Trinity-killer fra Dexter.

Jeg kjøpte filmen som en del av Psycho Killer-Collection, men jeg synes nok filmen er overraskende tam til å være en del av denne 'collectionen'. Det kan nok bero seg noe på at filmen har en veldig treg 1970-tallsvibe over seg.

Filmens handling koker lett ut i kål og da lurer jeg på hva filmen skal sentres rundt den siste timen. Det er ikke mye handling i filmen og dette føles veldig strekt ut. Handlingen i starten har ikke så mye å si for videre i filmen. Dette minner nesten mer episodisk greie der første kappittel og andre kapittel nesten kunne vært to separate filmer.

Føler ikke filmen er så godt laget. Det er ingenting som skiller seg ut ved filmen. Den er sikkert helt ok fil fra 1970-tallet, men jeg forventer mer av filmen enn det jeg får. Det visuelle inntrykket og filmingen er ikke allverdens den heller. Dette er ikke særlig psycho killer materiale i det hele tatt.

Dette er den største pusefilmen ever. Du får en dramafilm og ikke en thriller en gang. I starten skjønner vi ikke hva vi skal bry oss om. Det er et mysterium i filmen som løses i siste del, men som ikke klarer helt å skape det store engasjementet for mysteriet, fordi vi ikke blir gitt nok til å grunne og undre oss over det filmen viser oss.

Alt skjer de siste 20 minuttene i filmen og oppbygningen opp til det er svært svak. Slutten er faktisk ganske kul og da blir filmen verdt å se. Men det er rart at det bare er krutt i de siste 15 minuttene. Men der føles filmen ganske kul handlingsmessig. Skulle ønske filmen var like spennende hele veien som de siste 20 minuttene.

Konklusjon
Filmen sliter med for lite driv, og når alt interessert skjer på de siste minuttene, føles filmen noe hul og uferdig i manusarbeidet. Men likevel viser regissør De Palma, at han får mye ut av lite i filmen. Dessverre spares det for mye på kruttet og da går luften litt ut av ballongen allerede og mange slår nok av før filmen begynner på det interessante delen.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)