| Logo
Anmeldelse av Tina og Bettina 2 - Film (2023)
( + )
Film: Tina & Bettina 2 - The Comeback (2023)
Kategori: Komedie
Land: Norge
Regi: Jonas Lien Svartstad
Spilletid: 84 min
Mediarating: 2.6 av 6

Serie: Tina & Bettina
| Tina og Bettina 2 (2023) | Tina og Bettina: The Movie (2012)

Andre kritikkratinger fra media:
Tina og Bettina 2
  Barnevakten.no
  BT ( Bergens Tidene )
  VG ( Verdens Gang )
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Dagbladet
  Aftenposten
  Filmkikk.no
  Jump-cut.no
Andre filmdatabaser
  6.4 Letterboxd.com
  4.8 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Thomas
  Pål
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |Anmeldelsen:

Oppfølgeren klarer ikke å få frem latteren…

Publisert: [ 2. April 2024 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Det er gått hele ti år siden forrige gang verden så til videobloggerne Tina og Bettina. Den gangen gikk de på ungdomsskolen. I dag er de blitt noe mer voksen, og har skilt lag etter en stygg konkurs. Bettina er gift med en kar med mange barna som hun tar seg av for ham og styrer huset. Tina på sin side har giftet seg med en rik 89 år gammel mann som ikke vil dø fra henne så hun får arven. Men etter at parforholdene går på tverke, krysses Tina og Bettinas veier igjen, i det de får en super mulighet for å gjøre suksess i musikkbransjen…

Anmeldelse:

Starten er ganske 'døll' for å bruke et begrep videobloggerne kunne brukt selv. De to videobloggstjernene lever sitt liv. Tina klarer selv å ydmyke seg selv på det groveste under Vixen-awards da hun skal dele ut en pris hun trodde det var hun som skulle vinne. Bettina på sin side lever i et forhold med en kar som ikke respekterer henne og noen barn som er svært ufordragelige. Dette er slik eventyret begynner i film nummer to om Tina og Bettina. Denne gangen blir de musikkstjerner og det er omtrent alt dette handler om i en litt handlingsfattig film.

Filmen er ganske kjendistung med stjerner som Tix, Kamlen, Madcon, Sophie Elise, Daniel Kvammen, Kevin Lauren med mer i tillegg til skuespillere som Aksel Hennie som spiller en rasist av en 89 åring og Dennis Storhøi som avdanket musikkartist. Selvsagt treffer du også igjen Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen som Tina og Bettina. De gjør en okei innsats i filmen. I første film var det Else Kåss Furuseth som gjorde filmen for meg. Denne gangen var det Henrik Fladseth den jeg liker best i filmen. Han spiller en musikkprodusent med stor innlevelse og god komisk timing.

Tina og Bettina var ikke fantastisk i første film og derfor var det i grunnen litt rart at de laget ennå en film. Det kommer mer frem med andre film at dette ikke var et supert konsept. De prøver narkotika i andre film. Det første som møter deg i film nummer to er en sørgelig atmosfæren av en æra som føles over. Filmen er ikke morsom heller. Det er dog noen haha-morsomheter som gjør at filmen har noe å fare med, men ikke stort å skrive hjem om. Filmen føles dog mer trist enn morsom. Humøret kommer litt tilbake etter hvert. Bettina finner sammen med en eldre artist som bor i skogen og Tina blir sammen med Kamelen.

Konklusjon
Tina og Bettina føles omtrent som sketsjene fra Torsdag kveld fra Nydalen. Det er bare det at en hel film føles for mye for dem. Tina og Bettina er blitt eldre og de føles fremdeles for tilgjort. Filmen blir alt for flat. Jeg må si at jeg likte langt bedre første Tina og Bettina-film. Synes heller ikke at de politisk ukorrekte vitsene ikke sitter noe særlig i film nummer to. Det gjør at jeg ikke kan annet enn å rulle en sterk toer på terningen for en film som nok hadde utspilt sin rolle, også før den ble laget. Følte dette var mer stusselig enn Ben Stillers comeback med Zoolander 2.

[ Filmen kan blant annet sees med abonnement på Amazon Prime ]

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)