| Logo
Anmeldelse av Ole Brumm - Nye eventyr i Hundrameterskogen - Film (2011)
Film: Winnie the Pooh (2011)
Kategori: Animasjon, Familie
Land: USA
Regi: Stephen J. Anderson, Don Hall
Spilletid: 69 min
Datoer:
| 2011-10-21 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 4 av 6
Keyword: Bok, Tegnefilm

Serie: Ole Brumms univers i hundremeterskogen
| Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 (2024) | Winnie the Pooh: Blood and Honey (2023) | Ole Brumm - Nye eventyr i Hundrameterskogen (2011) | Ole Brumm og heffalompen (2005) | Nasse Nøff (2003) | Tigergutt (2000) | Ole Brumm og jakten på Kristoffer Robin (1997) | Filmen om Ole Brumm (1977)

Andre kritikkratinger fra media:
Ole Brumm - Nye eventyr i Hundrameterskogen
  Martin Seth Filmblogg
  Jyllands-Posten
  Rbnett.no
  GD ( Gudbrandsdølen Dagningen )
  Side2
  Cinemablend.com
  ereviews.dk
  FVN ( Fedrelandsvennen )
  Film-nyt.dk
  Lyd og bilde ( Lydogbilde.no )
  Drammens tidene
  Oblad ( Østlandets blad )
  Svenska Dagbladet ( Svd.se )
  Tønsberg Blad
  VG ( Verdens Gang )
  Dagbladet
  Aftenposten
  Adressa ( Adressavisen )
  Cinemazone
  Berlingske Tidene ( Berlingske.dk )
  Politiken ( Politiken (Danmark) )
  Dagsavisen
  AN.no ( Avisa Nordland )
  BT ( Bergens Tidene )
  OP.no ( Øslandsposten )
  Filmfront
  FilmMagasinet
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Tore
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |



Anmeldelsen:

Søt, naiv, kjedelig.

Publisert: [ 20. Oktober 2011 ]
Skrevet av: Tore Andre Øyås

Ingress:
En gammel sjarmør vender tilbake når Walt Disney Animation Studios serverer oss den tidløse sjarmen fra Hundremeterskogen, Ole Brum og vennene hans. Denne gang mister Tussi halen sin, Brum er på desperat jakt etter honning og hele gjengen blir jaget av et stort og skummelt vesen! Basert på tre av historiene til A.A.Milnes bøker.

Anmeldelse:
Den verdenskjente bjørnen Ole Brum er altså tilbake i kinoversjon denne gang, sikkert til glede for både store og små får man håpe. Det vil si, de fem til ti første minuttene vil trolig gi voksne og de største barna fine nostalgiske følelser av å se denne i utgangspunktet sjarmerende og søte bjørnen, samt alle hans kjente venner. Etter dette er det som om lufta går litt ut av ballongen, for oss voksne altså.

Den godeste bjørn Brum blir filmen igjennom fremstilt som både stokk dum, dyslektisk og svært pinglete, noe som for så vidt er godt gjenkjennelig fra bøkene om ham. Om det likevel er så veldig sundt og godt å servere en slik svekling av en filmhelt til våre barn kan, og bør, videre diskuteres. Når dette er sagt, så vil trolig alle de minste barna fryde seg over litt av hvert i denne filmen. Det spares nemlig ikke på ablegøyene og det komiske kroppsspråket fra figurene, og stadige digresjoner og nye hendelser i historien gjør at fortellingen virker varierende og frisk.

Filmatisk er et rimelig variert språk valgt ved at man hopper mellom og blander billedsider, bokstaver og setninger fra de aktuelle bøkene som fortelles som film. Et visuelt og pent trekk dette. Animasjonen og stemningen er upåklagelig og lik gjenkjennelig fra Ole Brum-bøkene slik vi kjenner tegningene og figurene.

Filmen om Ole Brum er som forventet og enkelt sagt mest for de aller minste barna. Som film er den slik både variert, spennende og trolig svært morsom. Det veksles ofte mellom forskjellige hendelser, sangnumre og stemninger, noe som gjør at de små i hvert fall ikke sovner like lett som deres foresatte trolig kan komme til å gjøre. Ole Brum-universet er og forblir sjarmerende og ufarlig, men handlingen føles tidvis unødig fordummende og teit, noe selv de aller minste barna vel trygt kunne vært spart for?!
Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)