| Logo
Artikkel
Coverbilde fra: filmen Thanksgiving (2023)
Aldersgrense: 15 år
Kategori: Skrekk Grøsser Slasher
Land: USA
Regi: Eli Roth

Saftig kalkun på kino!

Publisert: [ 28. November 2023 ]
Skrevet av: Tore Andre Øyås

Ingress:

Denne uken gjør Eli Roth et aldri så lite skrekk-comback på kino når han kommer med sin Thanksgiving, en film som bringer tilbake på banen hans velkjente røffe, blodige og groteske stil. 


Tekst:

Thanksgiving er nemlig en skikkelig nasty godbit som forsåvidt følger en nokså klassisk slasher- og genreoppskrift, men som i tillegg byr på herlig sort humor, grusomme drap og enkeltscener man sitter igjen og husker i ettertid. Når så du sist en slik grøsser? 

I en verden med generiske og lite oppfinnsomme grøssere (les: oppfølgere, etter oppfølgere, som eksempelvis The Nun og andre ikke-skumle filmer), flesker Roth til med en satirisk skildring av oss griske og egosentriske mennesker, hva dette kan gjøre med oss, og ikke minst - hvor vi fortjener å ende opp. 

Ifølge morderen i filmen, er det på selveste høsttakkefestbordet man da fortjener å havne, for denne maskekledde morderen akter å servere sin egen form for Thanksgiving-“kalkun”, i form av mennesker!

Men Eli Roth sin lek med slasherkonvensjonene, hans groteske og saftige drap, er selv langt i fra en kalkun og anbefales derfor som en riktig godbit denne høsten. Filmen føles frisk, bitende satirisk og drapene kjennes virkelig på kroppen. Med andre ord - en takknemlig film å bli servert, i forbindelse med årets Thanksgiving! 

(Foto/Copyright: SF Studios)