| Logo
Podcast: Attack of the Killer Kast

Under finner du en episode av horror, sci-fi og trashpodcasten: Attack of the Killer Kast, som presenteres av Filmkikk.no


Episode 177: Foxy Brown

Publisert:
29 November 2023

Blaxploitation var en sjanger som brøt ut på 70-tallet. Filmer beregnet på det afro-amerikanske publikummet i USA. Et motsvar på datidens Hollywood og dets mangel på mangfold blant heltene som ble gestaltet på lerretet. Med filmer som Shaft, Coffy, Dolemite, Superfly og ikke minst Foxy Brown ble det afro-amerikanske miljløet endelig representert på film. Kule kiser med kjapp og kul dialog som dro alle damene, action og masse damer var bare noen av ingrediensene i disse filmene.

I 1974 kom “Foxy Brown” som omdefinerte sjangeren og viste at også kvinner kunne være sterke protagonister. Med selveste Pam Grier i hovedrollen som den egenhendig går på hevntokt mot den kriminelle underverdenen etter at de dreper kjæresten hennes.

I denne episoden går vi gjennom denne blaxploitation-klassikeren. Holder den fortsatt mål i 2023? Det er bare en måte å finne ut av det. Håper dere digger episoden vår om “Foxy Brown”!

Med: Chris, Kurt & Jørgen

Filmer i podcastepisode:

Lytt til episode:
Last ned episoden (Høyreklikk og velg "lagre som")

[ NB: Du kan også lytte til podcasten i Itunes eller Spotify ]