| Logo
Anmeldelse av Mike og Dave Trenger Damer - Film (2016)
Film: Mike and Dave Need Wedding Dates (2016)
Aldersgrense: 12 år
Kategori: Komedie
Land: USA
Regi: Jake Szymanski
Spilletid: 98 min
Datoer:
| 2016-08-26 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 2.9 av 6

Andre kritikkratinger fra media:
Mike og Dave Trenger Damer
  FilmMagasinet
  The Guardian
  Entertainment Weekly
  New York Post
  Indiewire.com
  Cinemablend.com
  Variety
  Adressa ( Adressavisen )
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Dagsavisen
  Soundvenue.com
  Washington Post
  slantmagazine.com
  The Telegraph
  Joblo.com
  Filmdagbok.no
  IGN.com
  The Hollywood Reporter
  Cinemazone
  Filmfront
  Filmpuls.dk
  EmpireOnline.com ( Empire Magazine )
  Los Angeles Times
  Screenrant.com
  RogerEbert.com
  Dagbladet
  Filmsnakk.no
  NRK P2
  Kinomagasinet ( KinoMagasinet )
  Politiken ( Politiken (Danmark) )
  Berlingske Tidene ( Berlingske.dk )
  B.T. (Danmark)
  Filmz.dk
  Moovy.dk
  The New York Times
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Tore
  Pål
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |

Andre anmeldelser på filmen: (1)



Anmeldelsen:

Varierende morsomt og vulgært likestillingsprosjekt

Publisert: [ 25. August 2016 ]
Skrevet av: Tore Andre Øyås

Ingress:

Ikke la deg lure av den norske tittelen ”Mike og Dave trenger damer”, den er ikke fullt så vulgær og klein i meningen heldigvis, men nesten. De to viltre guttene trenger imidlertid to jenter som bryllupsfølge til sin lillesøsters bryllup, fordi pappa beordrer dem til å finne to skikkelige og snille jenter som kan holde dem i ørene og i sjakk!

Anmeldelse:

Og ja, dette er virkelig et av de døveste utgangspunktene for en amerikansk komedie noen sinne, men virkeligheten overgår som kjent alltid filmen, og historien er visstnok basert på en sann historie!

I starten føles filmen helt på trynet lite troverdig og ”sann”, men den går seg litt bedre til etter hvert som man gir mer og mer f… i å forsøke å tillegge filmen noen egentlige særlige kvaliteter.

Så, enters Alice og Tatiana (Anna Kendrick og Aubrey Plaza), to minst like galne jenter som stort sett fester bort hverdagen og livet. Men, da de får seg en gratis ferieweekend på Hawaii hvis de melder seg frivillig som Mike og Daves partnere, slår de selvsagt til på dette tilbudet.

De to guttene, spilt av Zac Efron og Adam Devine, vet imidlertid ikke at jentene også selv er noen villstyringer, ikke de snille dydsmønstrene de utgir seg for, og etter hvert som de lærer hverandre og kjenne går selvsagt bryllupet helt over styr.

Kjente bransje- og genretryner med her, som Devine, Kendrick og ikke minst Efron som etter hvert har blitt ganske så vanlig å se i slike komedier, nå sist også i ”Bad Neighbours 2” fra i vår.

Ingen av dem er særlig gode skuespillere. Efron har et utseende, Kendrick er pen og søt rappkjefta, mens Devine er det sykt irriterende gummitrynet som irriterer oss mer og mer utover i filmen. Da er det bedre med Plaza (”Parks and Recreation”) som har et herlig blikk og en litt mer ironisk morsom stil og tilnærming til det hele.

Det er imidlertid noe som denne filmen skal ha stor ros for, og det er at de to kvinnelige hovedrollene kaprer minst like mye skjermtid som guttene. I tillegg er de altså også enda verre og rølpete enn Mike og Dave, noe som gjør at filmen faktisk føles veldig 50/50 i likestillingslikevekt og hvor heldigvis ikke bare jenter blir fremstilt som biroller, pene og fornuftige. Man er slik vitne til et aldri så lite rørende bransjefremskritt her folkens!

”Mike and Dave Need Wedding Dates” er som komedie ellers nokså klassisk der den lener seg på et (svært!) vulgært språk og hysterisk slapstick som ikke kommer overraskende på noen. Dermed vil det også alltid være humor her som funker godt for noen, annet som faller pladask for andre, mens helheten videre slik blir ujevn, enkel og så som så.

Filmen, regissert av Jake Szymanski, føles rotete, svært oppstykka og påfallende dårlig klippet flere steder, noe som vitner om at man ikke akkurat bryr seg om det filmtekniske. Heldigvis reddes filmen av den nevnte likestillingen, samt flere gode og morsomme enkeltreplikker og scener som vekter opp alt det øvrige dårlige, masete og slitsomme.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)