| Logo
Anmeldelse av Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves - Film (2023)
Film: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023)
Aldersgrense: 12 år
Kategori: Fantasi
Land: USA
Regi: Jonathan Goldstein, John Francis Daley
Spilletid: 134 min
Datoer:
| 2023-03-31 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 4.3 av 6

Serie: Dungeons & Dragons
| Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023) | Dungeons & Dragons 3 - The Book of Vile Darkness (2012) | Dungeons and Dragons 2 - Wrath of the Dragon God (2005) | Dungeons & Dragons (2000)

Andre kritikkratinger fra media:
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
  FilmMagasinet
  Cine Premiere
  Seattle Times
  Drm24.no
  Aftenposten
  Ekko ( Filmmagasinet Ekko )
  EscribiendoCine
  Gamereactor.no
  Financial Times ( Ft.com )
  Solzyatthemovies.com
  Irishtimes.com
  Skont Productions (Youtube)
  SciFiNow
  Lamplightreview.com
  Black Girl Nerds
  Cinemablend.com
  USA Today
  Mark Reviews Movies
  Jimschembri.com
  Otroscines.com
  Rachelsreviews.net
  Paste Magazine
  Dagbladet
  Jyllands-Posten
  VG ( Verdens Gang )
  Soundvenue.com
  Moovy.dk
  Filmfront
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Jeremy Jahns (Youtube)
  Heyuguys.com
  Toppraffel.se
  Kulturbloggen.com
  Cinetaste.se
  Moviezine.se
  Filmtopp.se
  Willamette Week
  slantmagazine.com
  Politiken ( Politiken (Danmark) )
Andre filmdatabaser
  9.4 Rotten Tomatoes - publikum
  8.9 Rotten Tomatoes
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Lars-Erik
  Tore
  Thomas
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |

Andre anmeldelser på filmen: (1)



Anmeldelsen:

Morsom og dedikert spillfilmatisering!

Publisert: [ 30. Mars 2023 ]
Skrevet av: Tore Andre Øyås

Ingress:

Det umake paret i tyvene Edgin og Holga legger ut på uante eventyr for å få tak i et relikvie som kan bringe Edgins døde kone tilbake i live. På veien må de gjennomgå hindre og utfordringer hvor skapninger, våpen, magi og trolldom står svært i kø!

Anmeldelse:

Fritt etter det legendariske rollespillet med samme navn, kommer nå filmatiseringen av dette særdeles rike universet og verdenen, og hvor mulighetene, grensene og leken kan føles endeløs. 

Og dette er noe av det beste med også filmen Dungeons & Dragons - den utstråler en smittende lekenhet, har en drivende energi, bruker vittig humor og er akkurat passe lite selvhøytidelig. Dette er litt som Game of Thrones, Lord of the Rings og diverse andre fantasyunivers, bare i en hakket mer morsom, tullete og barnslig versjon.

Regissørparet i Jonathan Goldstein og John Francis Daley oppviser en dedikert og tydelig respekt for universet her, som smitter over på det meste. Man har åpenbart kost seg, både i skrive- og innspillingsprosessen, for fantasien og variasjonene speiles godt igjennom de svært så mange mindre og større enkeltscenene.

I sentrum for historie og tematikk står en liten familie som har blitt revet fra hverandre, og hvor pappa Edgin forsøker å finne tilbake til sin datter etter noen år i fengsel. Datteren Kira er imidlertid i mellomtiden manipulert av sin frekke onkel Forge til å tro faren er den som frivillig forlot henne. Edgin må derfor jobbe ekstra hardt på for å vinne tillit og forståelse tilbake, samtidig som store nye problemer dukker opp, blant annet i den mektige heksa Sofina.

Et svært fargerikt både cast og univers tilfører hele historien så mange lag, nivåer og farger at det er vanskelig ikke å la seg rive med. I spissen står Chris Pine som Edgin, Michelle Rodriguez som venninnen Holga, Hugh Grant er Forge, mens også flere småkjente fjes bekler flere av birollene.

En film såpass spekket med CGI makter naturligvis dog ikke skinne tipp topp hele veien. Effektene varierer i troverdighet og visuell kvalitet, og de helt store enkeltscenene er det vel kanskje ikke så veldig mange av. Da havner det meste litt mer i sånn “helt greit”-gata, hvor figurer og karakterer riktignok er fantasifulle, men sliter litt med å skape virkelig minneverdige øyeblikk.

Filmen føles god og solid, men makter liksom ikke å virkelig direkte imponere. Den er også åpenbart opptatt av å tilfredsstille fans, ja kanskje mer enn å virke troverdig i utvikling, enkeltscener, og liknende. Da forsvinner noe av nerven og autentisiteten både her og der, fordi man merker hvor mye er på vei underveis.

Når dette er sagt, oppleves Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves som en både vellykket spillfilmatisering som tar seg tid til å leke, ha det moro og dedikere universet en respekt som slike filmatiseringer ofte synes å mangle. Undertegnede har imidlertid ingen erfaring med dette spilluniverset, og opplevelsen av “nok et” fantasyunivers blir kanskje derfor ganske påtrengende her i gården. For ihuga fans kan dette dog fort likes langt bedre, uten at dét er særlig vanskelig å forstå.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)