| Logo
Anmeldelse av Fences - Film (2016)
Film: Fences (2016)
Kategori: Drama
Land: USA
Regi: Denzel Washington
Spilletid: 139 min
Mediarating: 4.9 av 6

Andre kritikkratinger fra media:
Fences
  Filmfront
  RogerEbert.com
  Washington Post
  Seattle Times
  New York Observer
  San Francisco Chronicle
  Wall Street Journal
  Village Voice
  Entertainment Weekly
  The New York Times
  Austin Chronicle
  Rollingstone.com
  USA Today
  Chicago Tribune
  Philadelphia Inquirer
  Boston Globe
  Movie Nation
  Reelviews.net
  The Guardian
  Screen International
  Los Angeles Times
  Indiewire.com
  Chicago Sun-Times
  Globe and Mail
  The Hollywood Reporter
  Wegotthiscovered.com
  The A.V. Club
  Christian Science Monitor
  slantmagazine.com
  New York Post
  New York Magazine (Vulture)
  Time
  Variety
  The Playlist
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Geir
  Pål
  Torstein
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |

Andre anmeldelser på filmen: (1)



Anmeldelsen:

Burde vunnet Oscar for beste film

Publisert: [ 26. Juni 2017 ]
Skrevet av: Geir Karlsen

Ingress:

Troy Maxson jobber som søppelmann i 50-tallets Pittsburgh. Han drømte engang om å bli en profesjonell baseballspiller, men var for gammel når ligaen begynte å ta inn fargede spillere. Bitter over sin tilværelse og sine ødelagte drømmer, så skaper han splid innad i familien når han knuser sønnens drøm om å spille fotball.

Anmeldelse:

Jeg har hørt en del forskjellige oppfatninger av Fences. Noen sier den er bra, noen sier den er kjedelig, andre sier filmen består bare av en bitter Denzel Washington. Jeg må innrømme at jeg var en av de som fryktet filmen skulle være kjedelig - men her er det bare å ta frem salt og pepper, for de ordene må jeg fint spise i meg igjen.

Fences er basert på et Pulitzer-vinnende skuespill skrevet av August Wilson, mens Washington selv har regien. Begge deler er sylskarpt utført. En glemmer at en sitter i sofaen, og i stedet opplever verden slik Troy Maxson gjør det - bitterheten er til å ta og føle på.

Harmonien fullføres ved en strålende rolleliste. Denzel Washington og Viola Davis beviser begge hvorfor de har vunnet en Oscar. Davis vant også sin Oscar for beste kvinnelige bi-rolle som Rose Maxson i nettopp Fences. Stephen Henderson, Jovan Adepo, Russell Hornsby og Mykelti Williamson kompletterer listen. Det kjennes ut som om denne gruppen skuespillere har spilt sammen i utallige filmer og kjenner hverandre ut og inn - såpass naturlig flyter både dialog og kroppspråk dem i mellom.

Fences er allerede en ganske sterk historie. Men Washingtons regi og hans skuespill sammen med Davis og de andre plasserer deg midt i 50-tallets Pittsburgh. Enhver film som får deg til å leve deg såpass inn i historien, at man nesten glemmer tid og sted i et par timer fortjener en god sekser på terningen i følge denne anmelderen.

Fences hadde fortjent å vinne Oscar for beste film i februar, så bra er den. Det er kanskje en mager trøst, men de får i det minste en sekser fra undertegnede.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)