| Logo
Anmeldelse av Men In Black - Film (1997)
Film: Men In Black (1997)
Aldersgrense: 15 år
Kategori: Action, Komedie, Sci-Fi
Land: USA
Regi: Barry Sonnenfeld
Spilletid: 98 min
Datoer:
| 1997-07-11 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 4.4 av 6

Serie: Men In Black
| Men in Black: International (2019) | Men In Black 3 (2012) | Men In Black 2 (2002) | Men In Black (1997)

Andre kritikkratinger fra media:
Men In Black
  VG ( Verdens Gang )
  theactionelite.com
  Dagbladet
  Filmsnakk.no
  Se&Hør ( Se og hør )
  Filmz.dk
  Cinerama.no ( Cinerama )
  Filmfront
  arilabra.com
  Dagsavisen
  Aftenposten
  Nationen.dagenstv.com
  8mm.no
  Thefilmfile.com
  Hjemmekino.no
  Filmdagbok.no
Terningkast fra Attack of the Killer Kast
  KillerKastJørgen
Andre filmdatabaser
  8.3 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Pål
  Kristine
  Torstein
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |

Andre anmeldelser på filmen: (1)



Anmeldelsen:

Massiv, Intensiv og Bullshit

Publisert: [ 22. Februar 2010 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

K er agent for MIB som er et topp hemmelig byrå som overvåker romvesen som gjemmer seg på jorden. Agent K er på jakt etter en ny partner da hans forrige ble pensjonert. Valget faller etter hvert på en ung farget New York politimann. Sammen er de Men In Black på jakt etter en slem alien...

Anmeldelse:

Vi mennesker slutter vel aldri å tenke på om vi er alene i det enorme universet. I denne filmen lever de fleste menneskene på jorden uvitende om at de lever side om side med forskjellige romvesen som bruker jorden som en frisone. Her møter vi insektromvesen, snakkende hunder og ellers mange rare og merkelige utenomjordiske skapninger.

Handlingen er vel like tynn som en gjennomlyst stensilark, men det gjør nesten ingenting fordi dette er så godt gjennomført ellers i filmen. Konseptet er friskt og var veldig nytt da det kom. Kombinert med gode og gøye spesialeffekter blir dette faktisk riktig så underholdende. Dette er en merksnodig film om rare romvesen som lever som flyktninger på jorden og til å passe på at alt går riktig for seg har man MIB. I mine øyne så er dette 1990-tallets svar på Ghost Busters.

Barry Sonnenfeld er en erfaren komedieregissør og har blant annet gjort suksessfilmer som Addams Family og Get Shorty. Bak manus for filmen finner vi Ed Solomon, som blant annet har gitt oss Bill & Ted's Excellent Adventure og Charlie's Angels. Sammen er de dynamitt og dette var en stor og kul overraskelse da den kom ut på slutten av nittitallet.

Og når til og med Steven Spielberg har vært med å trekke i trådene, vet man egentlig at det bruker å være storslått. I tillegg er hovedrolleinnehaverne som skapt for denne filmen. Tommy Lee Jones med sin rutine og stjerneskuddet Will Smith med sin lekenhet og komiske timing. Begge klarer å utstråle en veldig kulhet som skal til for å gjøre disse rollene tøffe.

Den kule kombinasjonen mellom sci-fi og komedie er noe som tiltaler meg. Også Oscarkommiteen likte denne filmen og nominerte den til hele tre priser og den klarte å vinne en av dem for beste sminke. Dette snodige prosjektet spiller på mange av alienklisjeene. Det føles kanskje ikke like kult som da det kom, men dette har holdt seg ganske greit og er framdeles gøy å se. Spesielt er slutten riktig så artig. Alt i alt blir dette en herlig popkornfilm som klarer å underholde deg i bøtter og spann. Legger til at jeg gir filmen en knallsterk firer.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)