| Logo
Anmeldelse av Fargo - Tv-serie (2014)
Tv-serie: Fargo (2014)
Aldersgrense: 15 år
Kategori: Kriminal, Drama
Land: USA
Regi:
Spilletid: 53 min
Mediarating: 5.5 av 6
Filmkanaler / Streaming:
| HBO Nordic | Streamingtjeneste |
Keyword: Snø, Kulde

Andre kritikkratinger fra media:
Fargo
  Filmhjerte.blogg.no
  Nj.com
  Journalstar.com
  Uncle Barky
  Thedailybeast.com
  Stltoday.com
  Cinerama.no ( Cinerama )
  Filmfront
  Cinemaonline.dk
  Dagbladet
  The Hollywood Reporter
  RogerEbert.com
  Variety
  Washington Post
  Film-nyt.dk
  Aftenposten
  Entertainment Weekly
  The New York Times
  Filmdagbok.no
  VG ( Verdens Gang )
Andre filmdatabaser
  10 Rotten Tomatoes
  9 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Pål
  Oliver
Fargo - Sesong 2
  Lyd og bilde ( Lydogbilde.no )
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Filmfront
  RogerEbert.com
  Russin.nu
  FilmMagasinet
  Aftenposten
Fargo - Sesong 3
  RogerEbert.com
  Aftenposten
  NRK P3 - Filmpolitiet
Fargo - Sesong 4
  Consequence of Sound
  Aftenposten
  NRK P3 - Filmpolitiet
  VG ( Verdens Gang )
Fargo - Sesong 5
  Aftenposten
  Moovy.dk
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Cinemaonline.dk
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |

Andre anmeldelser på filmen: (1)
[2014-06-26] - Fargo - Sesong 1 av Pål



Anmeldelsen:

Fargo - Sesong 2 - Trollbinder også denne gangen!

Publisert: [ 19. Desember 2015 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

Jeg elsket første sesong av Fargo og var spent på om andre omgang ville klare å følge opp suksessen. Andre sesong av Fargo åpner med at noen filmer en versjon av massakren ved Sioux Falls. Der blir vi kjent med en spesiell indianer som skal være med å prege sesongen. I dette slaget døde 300 indianere rundt 100 år tidligere. Året for handlingen i Fargo sesong 2 er 1979 og vi befinner oss i Minnesota. Alt baserer seg på ekte hendelser og av respekt for de døde blir alt fortalt akkurat slik det skjedde, men navnene er endret.

Anmeldelse:

Rye Gerhardt dreper alle som jobber i et lokalt vaffelsted, han blir imidlertid stukket med en kniv i ryggen under drapene. Før han drar derfra raner han kassen. På veien blir han tilfeldigvis kjørt på av en dame. Hun får panikk og går ikke til politiet, men drar rett hjem med blodige Rye Gerhardt i bilen. Hun dumper ham i garasjen og tror han er død. Like etter kommer mannen hennes ut i garasjen og møter Rye som har våknet til live. Rye går til angrep på mannen og det blir et basketak som ender med at mannen stikker Rye med noen hageredskaper i magen. De tror ikke at noen vil tro dem, så de går ikke til politiet, men dumper Rye i en fryseboks hjemme.

Rye er en del av den mektige lokale Gerhardt-familien. De har siden 1931 gjort det bra med familieselskapet deres grunnlagt av Dieter Gerhardt. Da Dieter døde tok sønnen Otto over selskapet i 1950. I 1979 får Otto får slag på familiens gård i Nord Dakota. Det gjør at man er usikker på hvem som skal lede selskapet videre. Kona Floyd, er tøff, men hun er kvinne. Så er det de tre sønnene Dodd, Bear og Rye som alle står klare til å ta over makten. Men andre tvilsomme selskaper står klar som gribber til å fylle tomrommet etter selskapet til Gerhardt-familien.

Og om de ikke greier det med enkle midler å kjøpe bedriften, vil de vurdere å likvidere Gerhardtfamiliens medlemmer for å sikre tronen alene. Men Gerhardt-familien ønsker ikke å selge sin familiebedrift. Moren, Floyd, tar over bedriften og er klar til å gå til krig for å kjempe for sitt og sine. Det blir litt av en krig der mange liv går tapt. Og midt oppi all galskapen befinner politiet seg og familien til den uheldige påkjørende kvinnen som gjør alt for å dekke over sine feil.

Coenuniverset er herlig. Nok en gang får vi en herlig mørk affære. Det blir kriminelle, mot vanlige folk og så har vi politiet som forsøker å forsøke å hamle opp med partene og saken de etterforsker. Likte veldig godt at handlingen ikke var forutsigbar. Jeg kjøper også det som skjer og særlig når jeg vet at tilfeldighetene som inntreffer virkelig har skjedd. Livet er ikke lett å lese og dette er en menneskelig historie med god dynamikk mellom alt fra standardmannen i gaten til de mer skruppelløse kriminelle.

Jeg kjenner igjen den fæle og nådeløse stemningen fra filmen Fargo og første sesong. Personlig synes jeg til og med at denne andre sesongen var enda litt bedre. Jeg likte det at dette var en helt ny historie som føltes mer spenstig enn den forrige som jeg også elsket. Det er også befriende å få en serie der man for en gangs skyld ikke trenger å huske på gamle rollefigurer som man så sist for et helt år i forveien.

Jeg elsker den nye måten å vise hva som skjer på flere steder samtidig på en skjerm. Det er nesten i samme stil som man finner i TV-serien 24, bare litt flottere og mer oppdatert. Det er også mye snop i hvordan produksjonen ellers er gjennomført. Alt føles helt på topp hele veien i denne minneverdige andre omgangen med Fargo. Også skuespillerne gjør det sterkt denne gangen med flere stjerneskudd på rollelisten som: Kirsten Dunst, Ted Danson, Brad Garrett og Kieran Culkin.

Konklusjon
I andre sesong av Fargo fascineres man av handlingen og rollefigurene. Det blir både grusomheter og morsomme mørke innslag av humor underveis. Hele veien er det overraskelser som ligger på lur. Denne sesongen er heller ikke fritt for blod og grøss. I enkelte scener satt jeg helt på stolenden og vrei meg fordi det som skjedde så så vondt ut. Mot slutten bølger spenningen frem og tilbake. Man er aldri helt sikker på hvor dette vil ende og hvem eller hvilke som vil seire til slutt. Det som i alle fall er sikkert er at det blir litt av et oppgjør. Det blir mange mørke og rare øyeblikk som da en UFO plutselig dukker opp. Sesongen tar seg heldigvis god tid til å avrunde denne andre historien.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)