| Logo
Anmeldelse av Scott Pilgrim vs. the World - Film (2010)
Film: Scott Pilgrim vs. the World (2010)
Kategori: Action, Eventyr, Komedie, Romantikk, Fantasi
Land: USA, Storbritannia, Canada, Japan
Regi: Edgar Wright
Spilletid: 112 min
Datoer:
| 2010-10-01 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 4.2 av 6

Andre kritikkratinger fra media:
Scott Pilgrim vs. the World
  Chris Stuckmann (Youtube)
  Altaposten
  oa.no ( Oppland Arbeiderblad )
  OP.no ( Øslandsposten )
  Martin Seth Filmblogg
  Filmz.dk
  Filmsnakk.no
  filmstedet.no
  Ekstra Bladet (Danmark)
  Natt&Dag
  Side2
  VG ( Verdens Gang )
  Oblad ( Østlandets blad )
  Tønsberg Blad
  iTromso
  filmkorn.dk
  Filmdagbok.no
  Screenrant.com
  P4
  GD ( Gudbrandsdølen Dagningen )
  Politiken ( Politiken (Danmark) )
  Jyllands-Posten
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Cinemazone
  Adressa ( Adressavisen )
  Smis.no
  Berlingske Tidene ( Berlingske.dk )
  Svenska Dagbladet ( Svd.se )
  Filmfront
  FilmMagasinet
  Filmbyen.no ( Filmbyen )
  Cinemablend.com
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Petromax
  Torstein
  Kristine
  Jacob
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |

Andre anmeldelser på filmen: (1)
[2011-01-22] - Tålmodighetsprøve av Kristine



Anmeldelsen:

En 112 minutters lang musikkvideo med Michael Cera i hovedrollen

Publisert: [ 6. Oktober 2010 ]
Skrevet av: Jacob Andersen

Ingress:
23 år gamle Scott Pilgrim bassisten i garasjebandet Sex Bob-omb, fra Toronto, møter en dag drømmejenta Ramona Flowers på det lokale biblioteket. Dessverre for den puslete 23-åringen Scott, må han bekjempe syv onde ekskjærester for å få lov til å date Ramona. Før den unge mannen vet ordet av det dukker den første av de onde ekskjærestene, Matthew Patel opp med noen mystiske krefter klar for å tilintetgjøre bassisten. Scott skjønner fort nok ut at for at han skal ha noen sjanse med hans store kjærlighet må han bekjempe alle Ramonas syv karakteristiske ekskjærester, enten han må banke dem fysisk eller knuse dem i en duell, band mot band.

Anmeldelse:
Scott Pilgrim vs the World er basert på tegneserien Scott Pilgrim og filmen er laget av Edgar Wright, regissøren til blant annet Hot Fuzz og Shaun of the Dead. Filmen ser faktisk ut som en blanding av en tegneserie, et gammelt nintendo-slåssespill og en masete musikkvideo, med en overdreven effektbruk. Hot Fuzz er den dag i dag fortsatt en av de ti morsomste filmene jeg har sett, men denne gangen traff ikke regissør Wright, meg med humoren. Dette skal være aciton-komedie, men gangene jeg humret kan jeg telle på en hånd.

Michael Cera spiller hovedrollen som antihelten Scott. Cera kjenner du igjen fra filmer som Juno, Superbad, Year One og Youth in Revolt. Personlig lo jeg godt av skuespilleren i de to førstnevnte filmene, men når jeg nå så han spille for tredje gang og han spilte en nokså lik karakterer som i de to siste så visste du at ikke det ville gi deg noe nytt. Chris Evans (Fantastic Four), Brandon Routh (Superman Returns) og Jason Schwartzman (blant annet Rushmore og The Darjeeling Limited) dukker alle opp som tre av Ramonas (spilt av Mary Elisabeth Winstad) ekskjærester. De gjør som hovedrolleinnehaver Cera det for så vidt det helt greit, men når filmen ikke engasjerer er det vanskelig å briljere.

Hvis jeg skulle beskrevet hele denne filmen med et ord hadde jeg valgt ordet kjedelig. Historien er tynn og ikke minst uengasjerende, den overdrevne effektbruken treffer ikke og manuset i filmen lo i hvert fall ikke jeg ofte av, men jeg må nevne at dette er en typisk elsk/hat film. Enten så digger du den nerdete Scott og hans kamper mot de onde ekskjærestene eller så blir du lei av den før halve filmen er gått. Musikken, som spiller en sentral del av filmen går du (kun med noen svært få unntak) fort mett av. Noe av det viktigste for en film samme hvilken sjanger den hører hjemme i er at den underholder på et eller annet vis eller med andre ord at den ikke blir kjedelig og uengasjerende. Scott Pilgrim vs The World klarte ingen av delene. Det er sjelden undertegnede av denne omtalen har brydd seg så lite om hvordan det ville gå med en films karakterer. Alt i alt var dette en både slitsom, uengasjerende og alt for lang film. Styr unna!

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)