| Logo
Anmeldelse av It Chapter Two - Film (2019)
Film: It Chapter Two (2019)
Aldersgrense: 15 år
Kategori: Grøsser, Thriller
Land: USA
Regi: Andy Muschietti
Spilletid: 169 min
Datoer:
| 2019-09-06 | Kinopremiere | Norge |
Mediarating: 4 av 6

Serie: IT
| It 2 (2019) | It (2017) | It (1990)

Andre kritikkratinger fra media:
It 2
  EmpireOnline.com ( Empire Magazine )
  Starburstmagazine.com
  Filmfront
  Digitalspy.com
  Daily Mirror (UK)
  Heyuguys.com
  Slashfilm.com
  Timeout.com
  Filmfrosk (Youtube)
  Chicago Sun-Times
  USA Today
  New York Post
  Vox
  Wegotthiscovered.com
  Cinemablend.com
  IGN.com
  VG ( Verdens Gang )
  Politiken ( Politiken (Danmark) )
  God Morgen Norge ( God Morgen Norge (TV2) )
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Stavanger Aftenblad ( Aftenbladet.no )
  Dagsavisen
  Krsby.no
  RogerEbert.com
  Filmdagbok.no
  Total Film
  Screenrant.com
  Bloody-disgusting.com
  Daily Telegraph (UK)
  Comicbook.com
  Filmz.dk
  Gaffa.no
  Indiewire.com
  Jyllands-Posten
  Soundvenue.com
  Dagbladet
  Denofgeek.com
  NovaNoirPodcast
  The Guardian
  Ekko ( Filmmagasinet Ekko )
Terningkast fra Attack of the Killer Kast
  KillerKastChris
  KillerKastJørgen
  KillerKastKurt
Andre filmdatabaser
  7.3 IMDB ( Internet Movie Database )
  6.5 Rotten Tomatoes
  5.9 Metacritic.com
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Geir
  Tore
  Marius
  Oliver
  Torstein
  Petromax
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |

Podcaster episoder om film: (1)
Attack of the killer kast   [2019-09-14]
Episode 102: Original vs Remake: IT

Andre anmeldelser på filmen: (3)



Anmeldelsen:

En grøsser om vennskap

Publisert: [ 22. Januar 2020 ]
Skrevet av: Geir Karlsen

Ingress:

27 år siden deres første møte med den grusomme Pennywise har medlemmene av The Losers Club vokst opp og flyttet bort fra den lille byen Derry. Inntil en nedslående telefonsamtale bringer dem tilbake.

Anmeldelse:

It er kanskje en av Stephen Kings mest kjente verker, og til tross for at jeg ikke har lest boka så henger den første filmatiseringen av boken fra 1990 høyt blant mine favoritter blant tidenes beste grøssere. Den første nyinnspillingen som kom i 2017 var også en meget god utgave, og da var det naturligvis store forventninger til It Chapter Two.

Mens filmen fra 2017 handler om en gruppe barn som finner et fellesskap i å være mobbeofre, og går sammen for å ødelegge monsteret Pennywise, så handler Chapter Two om delen 27 år etterpå, da barna har blitt voksne og flyttet bort fra Derry - alle unntatt èn, som kontakter de andre medlemmene i The Losers Club når Pennywise er tilbake.

Mine forventninger ble innfridd til det fulle. Først og fremst fordi filmen tar seg tid til å bygge opp historien, men kommer likevel med små drypp av uhygge hele veien som bidrar til å skape en god og skummel stemning. Manusforfatter Gary Dauberman gjør en god jobb med å forvalte verket til Stephen King til en solid historie som gjør at nesten 3 timer bare flyr avgårde. En ekstra honnør til alle de små referansene til de gode klassikerne innen skrekk, og Kings egent katalog av bøker og noveller.

Regissør Andy Muschetti har fått et godt manus å arbeide med, og forvalter dette meget godt. Han får alle elementer fra historien, skuespillere og effekter til å gå sammen til en film som engasjerer fra begynnelse til slutt.

Det hjelper selvsagt å ha gode skuespillere på rollelisten. Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Skarsgård med flere viser tydelig at de er motivert til å gjøre gode roller og skape en verdig nyinnspilling av den av Kings største klassikere. Jeg fryktet at flere av skuespillerne kun ville være med for pengene, og det ville skinne gjennom i deres prestasjoner, men gledelig nok kunne jeg spise i meg de ordene igjen.

It Chapter Two synes jeg innholder også gode spesialeffekter. Det vil kreves en del av dette for å få opp den intense og uhyggelige atmosfæren i filmen, men dette er blitt løst på en meget god måte som virker naturlig og ikke bare kunstig CGI. Dette bidrar selvsagt også til at helhetsinntrykket blir meget bra.

Jeg triller en god femmer for It Chapter Two. Jeg synes den skaper en uhyggelig og spennende atmosfære, slik en grøsser skal. Den tar seg tid til å bygge opp en god historie. Jeg sitter samtidig igjen med en skikkelig "feelgood"-følelse, da filmens underliggende budskap om vennskap, samhold og å stå opp mot ondskapen (f.eks mobbing) også kommer ganske tydelig gjennom uten å dominere.

Jeg så denne via SF Anytime selv, men den vil nok være tilgjengelig på andre leie-plattformer samt etter hvert dukke opp på strømmetjenester også.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)