| Logo
Anmeldelse av House of Cards - Tv-serie (2013)
Tv-serie: House of Cards (2013)
Aldersgrense: 15 år
Kategori: Drama
Land: USA
Regi: David Fincher
Spilletid: 0 min
Datoer:
| 2013-02-01 | Streaming | Norge |
Mediarating: 4.5 av 6
Filmkanaler / Streaming:
| Netflix | Streamingtjeneste |

Andre kritikkratinger fra media:
House of Cards
  Serienytt.no
  NRK P3 - Filmpolitiet
  Filmfront
  Film-nyt.dk
  The Hollywood Reporter
  Lyd og bilde ( Lydogbilde.no )
  Filmskribenten.dk
  Los Angeles Times
  Captain Charismas Filmblogg
  Variety
  Filmforumet
  Filmdagbok.no
  The New York Times
  Washington Post
Andre filmdatabaser
  8.8 IMDB ( Internet Movie Database )
Ratinger fra Filmkikk-Redaksjonen
  Pål
  Jacob
  Tore
House of Cards - Sesong 2
  Filmfront
  NRK P3 - Filmpolitiet
  VG ( Verdens Gang )
House of Cards - Sesong 3
  VG ( Verdens Gang )
  Filmfront
  NRK P3 - Filmpolitiet
House of Cards - Sesong 4
  Filmfront
  FilmMagasinet
  NRK P3 - Filmpolitiet
  VG ( Verdens Gang )
House of Cards - Sesong 5
  Lyd og bilde ( Lydogbilde.no )
  VG ( Verdens Gang )
  Filmfront
  Dagbladet
  NRK P3 - Filmpolitiet
House of Cards - Sesong 6
  God Kveld Norge (TV2)
  Aftenposten
  Lyd og bilde ( Lydogbilde.no )
  VG ( Verdens Gang )
  Dagbladet
  Filmfront
  NRK P3 - Filmpolitiet
Tips oss om manglende kritikk på filmen:
AnmeldelselinkKarakterSkala
| |

Andre anmeldelser på filmen: (5)



Anmeldelsen:

House of Cards - Sesong 5

Publisert: [ 2. Juni 2017 ]
Skrevet av: Pål Frostad

Ingress:

I hver sesong har vi fått dekket nye kapittel i Frank Underwoods politiske karrière. Nå stiller han til et gjenvalg. Presidenten holder på å bli lynsjet og må mobilsere mer enn bare velgerne for å fortsette som president. Det som i alle fall er sikkert er at Frank Underwood ikke gir seg uten kamp. Frank Underwood er en iskald type som virkelig klamrer seg til makten og da er skittent spill noe av det nødvendige for å forsøke å ikke tape makt og ansikt. Det blir en ny spennende omgang politisk underholdning fra det hvite hus...

Anmeldelse:

Første episode begynner litt tregt, men det trenger ikke å være et svakhetstegn i en slik serie som bruker lang tid på å bygge opp. Det blir krig mellom Amerika og terrorgruppen ICO, og terroristene erklærer krig mot Underwood igjen. Nå ser vi at presidenten bruker skitne triks for å få det som han vil. Han får en hacker til å ta ned datasystemer for å så si at det var ICO som gjorde det. Politikk kan være veldig spennende. Det går mot nytt valg og det blir tidenes mest intense og spennende valgnatt. Presidentkandidatene bruker valgnatten uten å sove og bare venter på hvem som vil vinne valget.

Det er ikke lett å se hva som kommer til å skje i serien ut i fra begynnelsen på serien. Mange hadde gjerne trodd at serien ville ta en helt ny vending ut i fra slik forrige sesong gjorde, og det gjør den også, men ikke slik du først tror. Serien føles også litt søkt til tider, men ikke mer enn at serien kommer unna med det som politisk underholdning.

Spillet mellom de to presidentkandidatene Frank Underwood og Will Conway utgjør mye av serien. Frank Underwood representerer den aldrende politikkmaskinen som man aldri skal undervurdere, og så har vi den nye friske Will Conway som de unge og resten av folket har stor sansen for. Det blir utrolig mye skittent spill om makten. Vi får se hvor viktig det er med kontakter i politikken og hvordan disse kan påvirkes for å få det som maktpersoner ønsker, ellers kan det gå dem ille. De kan miste jobben eller det som verre er...

Dette er en begivenhetsrik sesong. Det er veldig mange skjeletter i skapet og mye av grunnmuren ser ut til å kunne rakne. Det er veldig mange skjær i sjøen for presidentparet. Denne sesongen får de sin tøffeste tid så langt med mye opp og nedturer. Sesong 5 var mye bedre enn først fryktet. Du trodde kanskje du hadde opplevd alt, enn gjennom sesongen viser serien at den har nok nytt å spille på til å fylle en ny sesong. Likte godt slutten på sesongen. Jeg skal ikke avsløre noe rundt denne sesongslutten annet enn at handlingen pensler seg inn på nye marker som minst gjør at serien kan holde det gående en sesong eller to til.

Du merker at dette både er en påkostet og gjennomarbeidet serie. Kevin Spacey er en utmerket taler og skuespiller. Vi får mange kule taler fra ham i sesong 5. Det samme kan sies om Robin Wright som presidentfruen. Hun får også mye å spille på underveis i sesongen, selv om ikke rollefiguren utvikler seg så mye. Det blir mange kule øyeblikk i sesongen. Som stor filmelsker er det dog veldig stort når Det er kult når Frank og Claire spiller en dialogscene fra en film på selveste valgnatten. Filmen se ser er ‘Double Indemnity’ fra 1944 om en forsikringsselger som lures opp i stry av en av film noirs mest dødbringende femme fatales.

Konklusjon
Jeg likte også at denne nye sesongen av House of Cards hadde mye å komme med. Likevel opplever jeg sesongen som den svakeste sesongen til nå i seriens seiersgang. Det beste med sesongen er de referansene til det som skjer i dagens USA med Trump som president. Det blir mye bisarre ting som skjer for at presidenten ikke skal spise sine egne ord. Det skal mye til for å toppe virkelighetens Trump, men House of Cards femste sesong gjør en god jobb med å bevege seg i det landskapet. Men jevnt over er dette en sesong som folket vil underholdes av. Jeg er litt i tvil på terningkastet som i min verden ligger mellom fem og fire på terningen. Men det presiseres at det blir en veldig sterk firer denne gangen for flaggskipet til Netflix.

Filmkikk.no © Filmkikk 2024

Filmkikk på facebook

Filmkikk på Instagram

Vår personværnerklæring (GDPR)